Výstavu zasvětí atentátu

Kostelec – Letošní 75. výročí operace Anthropoid atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha připomíná putovní výstava se stejnojmenným názvem. Ta bude instalována v tomto týdnu v Kostelci. Expozice je zároveň vzpomínkou na kostelecké občany, kteří byli umučeni v tehdejších koncentračních táborech. Výstavu v prostorách informačního centra na Komenského náměstí zahájí vernisáž v úterý 17. října od sedmnácti hodin, o šedesát minut později pak čeká návštěvníky zajímavá beseda s historikem Vlastislavem Janíkem. Výstava bude ukončena v pondělí 23. října.

Markův svět je v muzeu

Mělník – Celkem 257 kartonových modelů vytvořil Marek Suchý, který právě vystavuje svá díla v malém sále Regionálního muzea Mělník. Modely Marek dělá již od svých 4 let a s tímto koníčkem byl v roce 2012 zapsán do České knihy rekordů. Teď je mu 14 let a jeho tvorba se přesunula do jiné oblasti: „S modely jsem skončil, teď se věnuji klasickému animovanému filmu, který chci i studovat. Můj sen je animovat loutky“ říká Marek Suchý. Výstava Markův svět zpět je vlastně ohlédnutím za jeho desetiletou tvorbou od prvopočátků až k dnešním rekvizitám k filmům a animačním loutkám.

Velký sál Masarykova kulturního domu se zaplnil studenty středních škol. Strážníci je pozvali na velmi zajímavou besedu s názvem Mělničáci, pojďme si pomáhat.
OBRAZEM: V kulturním domě zazněly mimořádné příběhy

Chystají výstavu a swing

Mělník – Výstavu třiceti vítězných snímků soutěže Jazz World Photo bude možné shlédnout v Masarykově kulturním domě v úterý 24. října v 18 hodin. Po zahájení výstavy fotografií následuje koncert skupiny Tomáš Homuta Trio. Výstava potrvá do pondělí 18. prosince. Na středu 25. října v 19 hodin je v divadelním sále připraveno vystoupení Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers s názvem Bude to jinak. Sálem budou znít známé i neznámé swingové melodie.

Studenti hrají pro Nikolku

Mělník – Mělnické gymnázium Jana Palacha pořádá v pátek 10. listopadu už sedmý ročník charitativní akce Hrajeme pro dobrou věc – letos pro Nikolku Čížkovou. Je to sedmiletá holčička, která trpí spinální svalovou atrofií druhého stupně. Získané finance z této akce budou použity pro lázeňskou léčbu a hipoterapii. Peníze přinese i prodej pečených čajů a šťáv z kuchyně zástupkyně Zdeňky Sekulové. Prodávat se budou dva dny před turnajem a i během něho. Letošní akce bude probíhat od osmi hodin do půl druhé. Peníze pak budou Nikolce předány ve 13 hodin v hale gymnázia. 

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Sbírka pro útulky stále pokračuje