Přírodně krajinářský park ve Veltrusích se rozkládá na říčním ostrově o rozloze téměř tři sta hektarů. Trasa prohlídky je dlouhá devět kilometrů. K zapůjčení je na zámku patnáct kol a jeden speciální dvoumístný vozík za kolo pro děti. Kola je nutné si předem rezervovat.

Děti zazpívají na konec roku

Kralupy – Místní základní škola Komenského zve v úterý 27. června od 17 do 18.30 hodin na koncert Hrajeme a zpíváme pro radost. Na tradičním zakončení školního roku předvedou děti, co nového se v tomto roce naučily. Na vystoupení se může přijít podívat každý, nejen rodinní příslušníci.

Kino nabídne Mládí

Mělník – Místní kulturní centrum promítne ve čtvrtek 15. června od 19 hodin v hudebním sále film italského režiséra Paola Sorrentina Mládí. Snímek nabízí mezinárodní hvězdné obsazení a je v původním znění v anglickém jazyce s českými titulky.

Ilustrační foto
KRÁTCE: Stavba omezí úřední dny úřadu práce

Všední den zkrásní zpěvem

Mělník – V Centru seniorů zazní ve čtvrtek 22. června od 14 hodin Svatojánský koncert. Vystoupí sopranistka Jana Štěrbová za klavírního doprovodu Táni Vaněčkové. Koncert je určen široké veřejnost.

Zahradu oživí duch básníka

Mělník – Město pořádá ve středu 28. června od 17 hodin v zahradě Wenzlovy vily v Radniční ulici slavnostní uvedení knihy Úsměvy Oldřicha Wenzla. Kniha je připomínkou na polozapomenutého surrealistického básníka, který v secesní rodinné vile strávil celý svůj život a studoval na místním gymnáziu.

Na návsi se bude slavit

Mělnické Vtelno – V Radouni na návsi v sobotu 24. června od 14 hodin se bude slavit Dětský den. Pořadatelem akce je spolek Život venkova za podpory krajského úřadu, obce a ve spolupráci s mysliveckým sdružením z Vysoké Libně. Na programu je mnoho sportovních soutěží o ceny, skákací hrad, čokoládová fontána, malování na obličej. Svoji práci představí i policie, která ukáže čtyřkolku a psovody. Na návštěvníky čeká ještě spoustu dalších překvapení.

Masarykův kulturní dům v Mělníku.
Oprava kulturního domu se protáhne do září

Díla visí mezi stromy

Mělník – Základní škola Jungmannovy sady pořádá ve čtvrtek 22. června od 10 do 13 hodin v parku Jungmannovy sady již tradiční výstavu Mezi stromy. Vystaveny budou výtvarné práce žáků školy, žákovské projekty a fotodokumentace z akcí školy.

Divadlo přiveze i Kelišovou

Radouň – Divadelní přestavení Slunce, seno, jahody a pár facek podle známé české filmové předlohy režiséra Zdeňka Trošky zahraje nymburský divadelní soubor Hálek na návsi v Radouni v sobotu 24. června. Divadelní večer pod širým nebem začíná na prostranství před kostelem v jedenadvacet hodin. Desátý ročník akce Divadlo na návsi pořádá spolek Život venkova.

Z dětí budou záchranáři

Malý Újezd – Sbor dobrovolných hasičů z Malého Újezda pořádá tuto sobotu od čtrnácti hodin Dětský den aneb staň se i ty záchranářem. Pro všechny děti i dospělé budou připraveny nejrůznější soutěže. Akci navštíví hasiči, záchranáři i policie a bude možné si prohlédnout vozidla záchranných složek a seznámit se s jejich prací.

Ilustrační foto.
Nezájem diváků zavřel většinu letních kin