Kurz s lektorkou Blankou Kočišovou je určen pro začátečníky a pokročilé. Zájemci se mohou hlásit na e-mailu lesnerova@mekuc.cz nebo na telefonním čísle 606 613 406. V kurzu pletení z pedigu, který je v našich končinách známý jako ratan nebo rákos, se od úplných základů naučíte vlastními silami plést krásné košíky včetně složitých zavírek

Výstava představí celý svět

Mělník – Výstava prací žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy Mělník pod vedením Ireny Wenkeové ponese název Cesta kolem světa. Expozice bude vystavena od úterý 25. dubna v hudebním sále místního kulturního domu až do konce května. Otevřeno bude vždy od pondělí do pátku od 13 do 18 hodin a při konání veřejných akcí v kulturním domě.

Ilustrační foto
KRÁTCE: Děti dostanou špekáčky

Cestopisná přednáška představí krásy Malajsie

Mělník – Cestopisná přednáška Jaroslava Hofmanna přenese návštěvníky místního kulturního domu v pondělí 24. dubna v 18 hodin přímo do Malajsie.

Turisticky neprávem trochu opomíjená Malajsie v jihovýchodní Asii je jedním z legendárních asijských tygrů devadesátých let. Je zemí v níž se nejmodernější technologie a slavné mrakodrapy střetávají s prastarými deštnými lesy a s potomky nedávných lovců lebek. Islám je tu státním náboženstvím, které vyznává pouze polovina obyvatel. A podle slov Jaroslava Hofmanna, který vystudoval biologii na přírodovědecké fakultě, tu člověk po celou dobu pobytu nepřestává žasnout. Většinu svých aktivit Hofmann propojil ve svém aktuálním zaměstnání, od roku 2006 je odpovědným redaktorem cestopisného měsíčníku Země světa.

Vyvrcholením krátké návštěvy přímo z hudebního sálu místního Masarykova kulturního domu bude velkolepý taneční festival Citrawarna, což znamená Barvy Malajsie.

PŘIJÍMACÍ TESTY ve Střední odborné škole a Středním odborném učilišti Kralupy absolvovali spolu s ostatními uchazeči o maturitní studium také Erik Klepiš a Filip Staněk, kteří mají zájem o zde vyučovaný obor pod názvem Analýza potravin.
Státní testy zájemci o studium absolvovali v kralupské škole poprvé