To je název loutkového představení v podání Cirkusu Žebřík. Klaun bez práce putuje světem a potkává kamarády, odložené staré loutky, se kterými založí nový cirkus. V představení byly propojeny všechny divadelní techniky, především loutka, klauniáda a pantomima a použity byly i některé cirkusové dovednosti. Toto umělecké spojení činí hru ojedinělou a přitažlivou pro všechny divácké generace.

Principál divadla Miloš Samek vysvětluje: „Všechny hry jsou autorské. I ta dnešní pohádka. Většinu si píšu sám anebo moje manželka Jana“.

Soubor vystoupí i na Mělnickém vinobraní s hrou pro dospělé Berounské pověsti. Nedělní představení Loutky, které nikde nechtěli vtáhlo do děje malé i velké diváky a pravděpodobně zanechá ve všech krásnou vzpomínku.

Masarykův kulturní dům v Mělníku.
Září přinese další kulturní zážitky

Divadlo Cirkus Žebřík je loutkové a pouliční divadlo využívající pro představení všechny umělecké formy divadla. Založeno bylo v roce 2006. Od té doby se s ním mohou diváci setkávat na ulicích, náměstích a divadlech po celé Evropě, nejdále hrál soubor v Bosně a Dánsku. Těžko je možné je někde minout, protože ke svým hrám využívají především živé hudby. Jejich repertoár zahrnuje hry pro děti i dospělé. Soubor čítá čtyři členy a v představení většinou vystupují dva herci.

AUTOR: Marta Dušková

Velmi originální podívanou viděli ve středu 21. srpna návštěvníci mělnického náměstí Míru. Právě tam se totiž v rámci Mělnického kulturního léta odehrálo vystoupení hudebně-divadelního souboru ORCHESTRoj – Zatrestband.
Netradiční vystoupení roztančilo náměstí
Kouřim vzpomínala na fenomén jménem Petr Muk.
V Kouřimi se opět vzpomínalo na Petra Muka