Zároveň letošní rok nabídl pět představení pacientů, nacvičených v rámci dramaterapie.

„Modernizace klasických děl Nové pověsti české a Kytice, pohádku Šípková Růženka, pohádkový pelmel s názvem Nezvratný osud a příběh o tom, proč chodí Mikuláš s čertem a andělem. Tato představení vidělo dokonce přes sedm stovek pacientů,“ uvedl David Vačilja, manažer zdejšího multicentra s tím, že výstupem projektu jsou pro ně především informace v médiích, nadšené standing ovation a pochvaly všech návštěvníků.

V šesté třídě mu kamarádi ukázali hru, která se jmenuje Minecraft  a s touhle hrou začínal točit herní videa, která točí i dnes.
Hvězda internetu říká: Žiju si svůj sen

Primární cílovou skupinou byli pacienti psychiatrické nemocnice v Horních Beřkovicích. Sekundárně byl projekt věnován školám a odborné i laické veřejnosti. Celkem projekt navštívilo zhruba 1500 diváků.

„Projekt Divadlo nám pomáhá 2017 přinesl divákovi příjemnou relaxaci a něco jiného, než běžná komerce. Divadlo je živé umění, a když se roztáhne opona, je to vždy jedinečný zážitek a vlastně pokaždé premiéra,“ říká Vačilja.

Projekt splnil očekávání pořadatelů i diváků. Zároveň podpořil odtabuizování psychiatrické péče a ukázal její důležitost. Také spojil nemocnici s okolním světem. Projekt podpořil nejen kraj, ale i některá partnerská města jako například Kralupy, Mělník nebo Neratovice. Zapojili se ale i třeba menší obce jako Cítov, Mšené-Lázně a další obce z okolí Horních Beřkovic.

Zpívalo se i na Mělnicku, například před základní školou v Lužci nad Vltavou u rozsvíceného vánočního stromečku.
OBRAZEM: Česko zpívá koledy v Lužci na Vltavou