Její rodiče Míra 
a Věra seznámili před čtyřmi lety. V baru, kde tehdy oba s kamarády fandili hokeji. Zápasy letošního mistrovství světa už sledují doma v obýváku. Ve čtyřech. S malou Věruškou a Mírou, kterému byly před měsícem dva roky.

Víc než góly na ledové ploše na obrazovce ale Míru zajímá sestřička. Každou chvíli se u ní zastaví, aby ji pohladil nebo jí dal pusinku na vlásky. Stejně jako každý den. Když není táta ani máma na dohled, hlídá ji, aby jim ji někde nesebral.

Už teď je jasné, že ze sourozenců budou kamarádi. „Když přišla Věruška na svět, čekali jsme, jestli Míra začne žárlit, ale zbytečně," vrací se maminka na začátek jara.

Dvě děti. Dva roky po sobě. A po chlapečkovi holčička. To byl sen, který se Putyrovým dokonale splnil.

„Mám o dva roky staršího bráchu a jako děti jsme si spolu hodně hráli, to samé jsem chtěla pro své děti," vysvětluje Věra Putyrová, která pochází z blízkých Kralup nad Vltavou.

Ve Veltrusích, kde mají s manželem byt v podkroví domu jeho rodičů, bydlí ráda. V malém městě je prý výhodou klid. Těší ji také, že mají zahrádku, kde si Míra může hrát. A příští léto už i Beruška, jak děvčátku doma říkají.

Obě děti Putyrových dostaly jména po rodičích. U malého Míry na přání tatínka, u Věrušky to ani jinak být nemohlo, je totiž z maminčiny strany už čtvrtou Věrou v řadě.

Hlasování v anketě o miminko letošního jara prý bylo skutečnou bitvou. „Chvílemi jsme už nevěřili, že máme šanci vyhrát, hodně jsme soupeřili s miminkem, které pak skončilo druhé," vypráví Věra Putyrová.

Do hlasování se zapojili všichni příbuzní, známí a dokonce i cizí lidé z facebookových hlasovacích skupin. „Hodně pomohla patnáctiletá neteř, se kterou hlasovala spousta jejích kamarádů," připomíná pětadvacetiletá maminka, která před mateřskými dovolenými pracovala jako fakturantka.

Putyrovi se v létě chystají na společnou dovolenou, kterou stráví na chalupě v Čechách. Už za měsíc je ale čeká noc pod stanem. I s miminkem. Zamíří totiž k Plzni na svatbu se zahradní slavností.

Vizitka
Věra a Miroslav Putyrovi z Veltrus se poznali před čtyřmi lety při hokejovém fandění v baru. Po svatbě přišel na svět malý Míra, po dvou letech následovala Věruška. Sedmadvacetiletý Miroslav je elektrikář, pětadvacetiletá Věra, která pochází z blízkých Kralup nad Vltavou, pracovala před mateřskými dovolenými jako fakturantka. Mají rádi společné procházky s dětmi.