ČTK to řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. České dráhy zastavily vlakovou dopravu na části trati z Kladna do Kralup nad Vltavou, výluka má podle jejich webu zpozdit o pět až deset minut čtyřiadvacet spojů a trvat do čtvrtečních 18 hodin.

Nehoda se stala ve středu krátce před 21. hodinou. Vykolejený vlak provozuje společnost ČD Cargo. "Převrátil se první vagon za lokomotivou," uvedl Drápal. Příčiny nehody podle něj zatím nejsou známé. Drážní inspekce je vyšetřuje. 

Pravděpodobnou příčinou nehody je závada na kolejích, avšak dosud nebyly provedeny komisionální prohlídky vozů, a tak zatím není možné vyloučit ani technickou závadu na vlaku.

Přesné příčiny vykolejení budeme znát až po důkladném prošetření nehody. Škoda na vlaku byla odhadnuta na 850 000 korun a škoda na trati na 15 000 korun," řekl Kladenskému deníku Martin Drápal. Doplnil, že příčiny špatného stavu železničního svršku neměly nic společného s krádežemi šroubů ani s aktuálním počasím.

Vlaky kvůli nehodě nejezdí mezi zastávkami Kladno-Dubí a Brandýsek, České dráhy osobní spoje nahrazují autobusy. Ty nezajíždějí do zastávek Kladno-Ostrovec a Kladno město, kam se cestující mohou dostat jinými vlakovými spoji. Z Brandýsku do Kralup nad Vltavou vlaky jedou.