Podle středočeské policejní mluvčí Lucie Novákové řidič osobního automobilu nedal přednost nákladnímu autu na křižovatce silnic číslo 16 z Mělníka na Slaný a z Cítova na Brozánky. „Ze šesti cizinců, kteří cestovali v osobním autě, utrpěli dva z nich zranění neslučitelná se životem a dva ve vážném stavu převáželi záchranáři letecky do nemocnice," uvedla policejní mluvčí s tím, že poslední dva vyvázli bez zranění. V nemocnici později svým zraněním podlehl i jeden z převážených pacientů. 

Autobus skončil vedle silnice na pravém boku opřený o břízu.
Autobus plný školáků havaroval u Vlkavy. Zranilo se sedm dětí

K tragické nehodě došlo dvě hodiny po poledni, když řidič Mitsubishi Outlander s dalšími pěti anglicky mluvícími cizinci, kteří se vraceli z dovolené, nedal přednost kamionu jedoucímu z nového mostu. Osobní vůz skončil asi padesát metrů od křižovatky na vedlejší silnici. „Doprava byla v obou směrech zcela uzavřena," uvedla středočeská mluvčí. Provoz byl obnoven ještě před pátou hodinou odpolední.

Nebezpečná křižovatka, na které došlo už k mnoha vážným dopravním nehodám, má být podle Ředitelství silnic a dálnic v závěru rekonstrukce nového mostu přebudována na kruhový objezd.

Nový most v Mělníku.
Nebezpečnou křižovatku nahradí kruhový objezd