Podle policejního mluvčího Václava Tichého jel muž ve voze Nissan Patrol od Kralup nad Vltavou, když se v zatáčce, pravděpodobně při předjíždění, dostal do protisměru. A čelně narazil do autobusu Karosa.

Kralupští hasiči, kteří na místě zasahovali, řidiče z osobního auta vyprostili a předali záchranářům. Jejich snaha ale byla marná. Muž na místě zemřel.

V autobuse naštěstí nebyli v době nehody žádní cestující. Jeho řidič skončil v nemocnici na pražské Bulovce.
Škody na vozech se blíží ke dvěma stům tisícům korun.

Silnice byla skoro tři hodiny neprůjezdná. Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové na místo neštěstí dorazili členové Hasičského záchranného sboru Správy železniční dopravní cesty z Kralup nad Vltavou. „S pomocí jeřábu vyprostili havarovaný vůz Nissan Patrol a naložili ho k odtahu," doplnila.

Drážní hasiči nepochybně u Chvatěrub zasahovali s těžkým srdcem. Muž, který tam ve služebním voze přišel o život, byl totiž jejich kolega.

„Celý svůj mladý život zasvětil hasičině a pomoci druhým. Hasičině se věnoval i v osobním volnu, jako dobrovolný hasič. Za dobu své služby pomohl mnoha lidem… Čest jeho památce! Nikdy nezapomeneme," napsali kralupští drážní hasiči ve zprávě na sociální síti, doplněné černě škrtnutým logem svého sboru.