Vyšetřování zatím ukázalo, že výstražná signalizace v době neštěstí fungovala, řekl mluvčí Správy železniční dopravní cest Marek Illiaš.

Obě dívky bydlely v Neratovicích. „Po Neratovicích se povídá, že to udělaly," svěřil se jeden z místních z centra města, více se ale odmítl o neštěstí bavit.

Očitý svědek události se na místě nehody zmínil, že viděl dvě dívky z Neratovic, které se chytily za ruce a společně vyšly po kolejích vstříc jedoucímu vlaku. Strojvedoucí vlakové soupravy nedokázal střetu se šestnáctiletými děvčaty zabránit.

Smrt na kolejích. Ilustrační snímek
Vlak u Mlékojed srazil dvě dívky, ty na místě zemřely

Celý případ mají v kompetenci mělničtí kriminalisté a podle tiskové mluvčí Markéty Johnové s ohledem na věk obou dívek a na jejich pozůstalé nebude policie zveřejňovat žádné další podrobnosti případu. „Probíhají standardní úkony šetření, probíhají výslechy a zjišťují se podrobnosti, víc k případu sdělovat nebude vzhledem k citlivosti celého případu," ujistila policejní mluvčí. Zda jde o sebevraždu či nešťastnou náhodu ovšem policie nepotvrdila.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala je smrtelná nehoda stále v šetření. „K žádným novým poznatkům jsme zatím nedospěli. Co se týká motivu hlavního šetření, to má v rukách kriminální policie, která má větší pravomoce, než my," vysvětlil Drápal.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Plameny zažehly kamion