V pondělí 10. srpna před tři čtvrtě na pět odpoledne mířil dvacetiletý traktorista k železničnímu přejezdu na trati mezi Byšicemi a Přívory. Na koleje najel přesně ve chvíli, kdy přes ně přejížděl vlak od Mladé Boleslavi.

Podle policejní mluvčí Markéty Johnové po srážce vlak vykolejil. Jeden z vagonů skončil na silnici, druhý ve svahu.

Při nehodě se zranily dvě ženy, průvodčí vlakové soupravy Regionova a jedna z cestujících.

Mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová uvedla, že obě pacientky byly s lehkými zraněními převezeny na chirurgii mělnické nemocnice. „U jedné z nich měl lékař podezření na otřes mozku," doplnila Petra Effenbergerová.

Přejezd na trati u Byšic není chráněný závorami, před projíždějícími vlaky tam řidiče i chodce varuje světelná výstražná signalizace. Zda byla v dobu nehody v plném provozu, je předmětem dalšího vyšetřování policistů i Drážní inspekce.

Potvrdí-li se, že byla světelná signalizace funkční, bude podle policejní mluvčí Markéty Johnové traktorista podezřelý ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. 

Traktorista ani strojvedoucí vlaku před jízdou nepili. Potvrdily to přímo na místě orientační dechové zkoušky.

Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka na místě nehody zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Mělníka spolu s dobrovolnými hasiči ze Všetat.

Provoz na jednokolejné trati mezi Mladou Boleslaví a Všetaty byl přerušen. Potvrdil to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že na místo mířila speciální nakolejovací souprava z Prahy.