Na železniční trati v Neratovicích došlo v pondělí krátce před desátou hodinou dopolední k tragédii. Mezi železničními přejezdy v ulicích U Závor a Vojtěšská vyhasl život muže, který skončil pod koly rychlíku mířícího z Prahy do Turnova. Potvrdil to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. „Nehoda se stala na místě, které je veřejnosti nepřístupné,“ konstatoval mluvčí Drážní inspekce.

Ke kopci s kamenným nápisem Miluji, poblíž něhož ke střetu došlo, vyrazili záchranáři, hasiči i policisté. Muži už ale pomoci nedokázali.

„Utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem, lékař tak byl nucen konstatovat smrt,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová k tragédii, ke které se vedle místních profesionálních hasičů sjeli i podnikoví hasiči ze Spolany a drážní hasiči z Kralup nad Vltavou. A podle velitele mělnické stanice Zbyňka Štajnce do Neratovic vyrazil i vyprošťovací automobil z Mladé Boleslavi.

„Hasiči pomáhali z vlaku cestujícím, kteří chtěli vystoupit v Neratovicích. Ze zhruba sedmdesáti lidí zůstalo osmatřicet, kteří čekali na náhradní autobus,“ připomněl hasič.

Smrtelná nehoda se stala v místech, kde si lidé často zkracují cestu do blízkých domků. Mělničtí kriminalisté ovšem pracují i s verzí sebevraždy. Jisté podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové je, že alkohol při srážce nehrál žádnou roli. Alespoň tedy ne v případě strojvedoucího.