Rodák z České Lípy si tak odbyl svůj čtrnáctý start na nejprestižnějším koňském dostihu. „Se třetím místem jsem spokojený, lépe to tentokrát nešlo. Ale vítězství chutná jinak," prohlásil dvojnásobný vítěz Velké pardubické z let 2006 a 2008.

Letos startovalo jen patnáct jezdců a pádů bylo oproti loňskému roku o poznání méně. V minulém jubilejním ročníku totiž čítalo startovní pole dvaadvacet jezdců a dojela jich jen polovina. „Od startu se dostih vyvíjel moc dobře. Skvěle jsem se Zarifem přelétl Taxis a v dalším průběhu dostihu jsem neměl žádný problém. Kolem poloviny tratě jsem se dostal na pátou pozici, kdy jsem si chystal Zarifa pro finiš. Poslední kilometr jsem pronásledoval Charme Looka a Ange Guardiana, ale ti byli bohužel o něco lepší. Udržel jsem si třetí místo," hodnotil pro Mělnický deník průběh dostihu žokej žijící se svou rodinou na Mělnicku ve Vysoké Libni.

První ze závodu vypadl mladý Josef Váňa, který startoval na Rabbitovi. Jenže kůň si postavil hlavu a odmítl vyběhnout na trať. „O neodstartování Rabbita jsem neměl tušení. Jinak pády soupeřů většinou vnímám," vysvětlil Bartoš.

Čas na relaxaci mělnickému žokeji ale moc nezbývá. Už v sobotu ho totiž čeká další dostih v italském Miláně. „Další týden pak jedu zase do Pardubic a do konce měsíce mě čeká ještě Paříž. Z velkých dostihů mě čeká ještě 12. listopadu v Miláně vrchol sezony. Pak už se budu těšit na Vánoce s rodinou a na další sezonu," dodal.