Dnes v podvečer se střetnou na pražské palubovce a v neděli od 9 ráno naopak v Kralupech ve sportovní hale Na Cukrovaru. V minulé sezoně doma Aritma Kralupy porazila jen velmi těsným výsledkem o šest bodů, v opačném zápase pak ale kralovaly Kralupy, které Pražanky na vlastním poli převálcovaly o více než třicet bodů. „Pečlivě jsme se na Aritmu připravovaly a musíme na ně vlétnout hned od začátku," řekla pro Mělnický deník kralupská pivotmanka Gabriela Ernatová.

SEDMÉ MÍSTO V TABULCE

V letošní sezoně kralupské basketbalistky zatím hájí sedmou pozici tabulky s osmnácti body a Aritma je až na předposledním jedenáctém místě se čtrnácti body. „Po druhém zápase máme vánoční večírek tak doufám, že budeme oslavovat i vítězství nad Aritmou. To by byla hezká neděle,"dodala Ernatová.
Kralupské hráčky v kádru dlouhodobě postrádají pivotmanku Janu Čermákovou, která před měsícem porodila a zatím si užívá mateřských povinností.

NEJLEPŠÍ STŘELKYNÍ JE RŮŽKOVÁ

Nejvíce bodů z celého týmu má na svém kontě Simona Růžková, která hraje na postu křídla. V deseti odehraných mistrovských duelech nastřílela 101 bodů. Ještě v loňském roce přitom oblékala dres Hradce Králové.

Jen o tři méně potom nastřílela Tereza Vondráčková, která hraje na stejném postu a do Kralup přišla z pražské Slavie.
Devadesátka pak patří pivotmance Tereze Barnetové, která v předminulé sezoně oblékala dres Havířova.

Domácí odchovankyně pivotmanka Gabriela Ernatová, která hrála za Kralupy už v mládežnických kategoriích, připsala pro svůj tým 82 bodů.