I když se hrálo od prvních minut ve vysokém tempu, futsal to na pohled moc koukatelný nebyl. Pro obě mužstva se totiž jednalo o premiérové utkání v nové sezoně, hru tak logicky provázela nepřesnost a nesehranost. 

Na vstřelený gól čekalo necelých padesát diváků až do druhého poločasu, na obou stranách zářili především brankáři. Jako první rozvlnili sít Severočeši, blesková střela k tyči byla přesně to, co zápas potřeboval. Od té doby obě strany začaly více útočit a pěkných momentů přibývalo. 

Teplice mohly zanedlouho po první trefě odskočit na rozdíl dvou branek, nabídnutou penaltu však domácí neproměnili. A tak udeřil Olympik, povedenou dělovkou se prosadil všudypřítomný Josef Gabčo. Ten byl i u další trefy Mělníka. Aktivní Gabčo zahrával standardní situaci a pěkně nacvičený signál zakončil vedoucí brankou Pavel Šuba mladší.

Neratovičtí fotbalisté za sebou mají první trénink v nové sezoně.
Týmy z Balkánu? Pro Čechy většinou trápení a stopka

Svarogu čas ubýval a svěřenci trenéra Pavla Šuby byli blízko výhře. Nakonec se ale oba soupeři rozešli smírně. Teplicím se totiž vyplatila hra bez brankáře, v přesilovce domácí vyrovnali na konečných 2:2.

„Bylo vidět, že šlo o první zápas. Hra se sice postupně zlepšovala, ale některé situace jsme řešili zbytečně složitě. Zatím nám chybí rychlost, dynamika a lepší kombinace. Na tom musíme zapracovat, ještě to není na takové úrovní, na jaké bych si to představoval,“ zhodnotil první utkání Pavel Šuba starší, trenér Mělníka.

A jak kormidelník Olympiku viděl Severočechy ze svého pohledu? Těžší přípravné zápasy podle Šuby teprve přijdou: „Teplice pro nás nejsou nějakým velkým měřítkem, s největší pravděpodobností budou hrát dole. Třeba taková Sparta nás prověří daleko více. Dneska mě ale potěšili oba brankáři, dobrý výkon odvedli Josef Gabčo, Marek Malák i Jirka Vokoun.“ 

Za týden se Olympik představí poprvé v sezoně na domácí půdě, soupeřem mu bude v druhém přípravném utkání pražská Sparta.

Miřejovický půlmaraton 2015: vítězný Jiří Čivrný v cíli.
Miřejovický půlmaratón ovládli staří vítězové Flegl a Churaňová