„Samozřejmě jde o poškození soutěže,“ komentuje nastalou situaci manažer Olympiku Pavel Šuba. Vyvrcholení podle něj asi rok trvající války majitele litoměřického klubu se svazem ho podle vlastních slov až tak nepřekvapilo. Důvody, které Litoměřičtí uvádějí na svém webu, považuje za zcestné. „Je to zvláštní člověk. Má výhrady k vedení svazu, který trestá přestupky hráčů a funkcionářů. Když se dotkne přímo jeho, tak se mu to nelíbí,“ nechal se slyšet Pavel Šuba.

Právě jeho Mělník byl jedním ze čtyř týmů, který se v novém ročníku Varta ligy s Litoměřicemi utkal. Na rozdíl od České Lípy, Uherského Hradiště a Chrudimi po očekávané anulaci výsledků Olympik nepřijde o žádné body. S klubem vyhlašujícím v posledních dvou sezonách útok na mistrovský titul totiž v zatím posledním odehraném kole jako jediný prohrál po domácím výsledku 3:5.

„Nás to nic nestálo. Horší je to pro některé naše přímé konkurenty v boji o záchranu a play-off. V něm se tímto uvolnila jedna pozice mezi zhruba šesticí profesionálních týmů. O to větší šance a výzva pro nás,“ poznamenal Pavel Šuba.

I když s prohlášením o definitivním konci přišel litoměřický klub ve čtvrtek, jasno mělo jeho vedení nejméně týden. Už ke středečnímu ránu opustilo Gardenline osm hráčů ze základní sestavy. V Olympiku o angažování některého z nich ani neuvažovali. „Jdeme cestou mladých hráčů. Nechceme dávat velké peníze za hotové hráče. Ani by to nedělalo dobrotu,“ připomněl Pavel Šuba v této souvislosti klubovou strategii. Zapadá do ní naopak příchod nadějného chrudimského brankáře Adama Ordelta. Transfer člena kádru reprezentační jednadvacítky by měl být dotažen v nejbližší době.

Galavečer bojových sportů.
Čtvrtý galavečer nabídne i mezinárodní zápas
Jihostroj hrál v úterý na domácí půdě s  Aero Odolena Voda 3:1.
OBRAZEM: První vyhraný set Odolce další zisk nepřinesl