„Naše týmy jsou všechny tam, kde si představuji, aby byly. Myslím, že i když o tom moc nemluvíme, tak tento půl rok patří zatím mezi ty nejúspěšnější v historii Olympiku a jen doufám, že se dočkáme aspoň jednoho konečného prvenství i po skončení soutěží," bilancuje manažer klubu Pavel Šuba.

Od ještě větší spokojenosti nejen jeho připravila páteční domácí ztráta prvního celku, který prohrál 3:4 s Turnovem. „Hráli jsme velice dobře, ale zklamala nás koncovka," objasnil, proč týmu tak jako v minulosti nebyl na vánoční přestávku dán větší klid a bodový náskok.

Mělničtí sice rychle vedli gólem Weinera, ale nechali si dát vyrovnávající gól. Když pak soupeři nechali prostor k zakončení ještě dvakrát, bylo to 1:3. Do druhé půle pak domácí vstoupili ještě aktivněji. „Soupeře jsme přehrávali, ale on byl stále nebezpečný a neustále hrozil z brejků," podotkl Pavel Šuba k oboustranně kvalitnímu zápasu.

Jeho týmu se sice podařilo vyrovnat góly Dvořáka a Weinera, do očekávaného vedení už se ale nedostal. Místo toho přišel faul Dvořáka na unikajícího útočníka hostí v bezprostřední blízkosti brankoviště. Druhá žlutá pro faulujícího pak nebyla jediným trestem, hosté totiž z následné standardky rozhodli. Následné dobývání v podání domácích sice přinášelo šance, ale bez gólů.

"Osmnáctka" poprvé ztratila, béčko vystřídalo Slatinu

Junioři nastoupili ke třetímu letošnímu ligovému turnaji v Chomutově a jejich výsledky tentokrát nebyly zcela stoprocentní. Zatímco „šestnáctka" soupeře opět drtila a všechny tři zápasy s přehledem vyhrála (se Slavií Praha 3:1, s Benagem Praha 10:2 a s Balticflorou Teplice 15:2), osmnáctka poprvé ztratila.

Se Slavií remizovala 3:3, když prohrávala ještě sedm minut před koncem 1:3 a srovnala dvěma góly Weinera při power-play, Benago porazila 12:4 a v posledním zápase s domácí Spartou pak opět prohrávala dvougólovým rozdílem, ale znovu se jí podařilo vyrovnat, aby pak stejně jako v pátek A-tým dojela na množství spálených šancí. „K tomu připočteme vyloučení Malinského, penaltový faul Hrdého a gól dvacet sekund před koncem a byl tu výsledek 3:4," komentoval Pavel Šuba úvodní porážku. Ani ta ale tým nepřipravila a průběžné vedení v soutěži.

Mělnický víkend pak završil nedělní zápas béčka v Kladně, kam hosté dorazili posílení o Vágnera, Volfa a ve druhé lize distancovaného Gabča. V utkání pak porazili díky výrazně zlepšené hře ve druhé půli domácí Slatinu 6:3 (1:3) a vystřídali ji na druhém místě.