Podle trenéra kategorií U7 a U9 z pořádajícího Rugby clubu Kralupy nad Vltavou Roberta Votipky budou stejně jako v obou předchozích ročnících děti losovány do týmů různých zemí, kde se tak sejdou s hráči, kteří bývají na jiných turnajích jejich soupeři. Získají i zkušenost, jak se hraje pod cizím trenérem.

„Podporujeme tím hlavní myšlenky rugby, kterými jsou kamarádství, fair play a respekt k ostatním hráčům i trenérům, rozhodčím a fanouškům," řekl Robert Votipka, podle kterého na minulých ročnících i dospělí příznivci dětského rugby zapomněli na řevnivost a fandili týmům, ve kterých hrály jejich děti s vrstevníky z jiných klubů.

Rugby je podle kralupského trenéra více o partě lidí, které spojuje stejná záliba, než o soupeření.

„Snažíme se děti vést k tomu, že všichni patříme do stejné komunity, ve které jsme sice soupeři, ale po boji na hřišti jsme dále kamarádi. A přestože je rugby tvrdou hrou, nesmějí hráči zapomínat, že je i hrou gentlemanskou," poznamenal Robert Votipka.

Bavaria Rugby Cup 2015 se koná na hřišti v kralupských Mikovicích 14. června.

V sobotu obě kategorie hráčů U7 a U9, které se sejdou na kralupském mistrovství světa, zahájily jarní část sezony turnajem na kralupském hřišti. Sešlo se tam přes dvě stě padesát hráčů od čtyř do devíti let ze čtyřiatřiceti týmů z dvanácti  klubů z různých koutů Česka, nejdále to měli domů malí rugbisté z Přelouče a Plzně.