Olympik je po dvou kolech stále bez bodu, navíc ze zápasů s „hratelnými“ soupeři. Zůstáváte v klidu?
Vůbec mi z toho není hezky. Osobně jsem čekal, že budeme mít tři body. Byly to dva naprosto zbytečně ztracené zápasy, které jsme po prvních poločasech měli velice dobře výsledkově a i herně rozehrané. Ovšem druhé půle byly úplně špatně. Soupeři přidali a my si asi mysleli, že to ubráníme. Tolik chyb, zbytečných ztrát a faulů, to bylo neskutečné. Samozřejmě to je problém všech lidí kolem A-týmu. Víme, proč tomu tak je, musí to však pochopit i hráči. Stále nás však trápí marodka. Někteří hráči jsou po dlouhém zranění a teprve se dostávají do herní praxe, další se po futsalových a fotbalových víkendech dávají tři čtyři dny do kupy. S tím souvisí i tréninkový proces, který je tak na úrovni druhé ligy. Takže góly dostáváme ze všeho. Nic nefunguje tak, jak by mělo.

Ze šestnácti inkasovaných branek jste jich jedenáct dostali ve druhých poločasech. Vidíte nějakou příčinu tohoto nepoměru?
Tolik gólů ve druhých poločasech? Příčina je jasná, ale to si necháme v klubu a budeme se to snažit rychle napravit.

Po prvním kole jste chválil Josefa Gabča, zaslouží si někdo vyzdvihnout i za druhý zápas? Vokoun a Šup se dokázali střelecky prosadit…
V zápase v České Lípě se skoro všichni podepsali svou chybou, zbytečným faulem nebo laxností pod obdržený gól. Takže není koho vyzvednout.

V pátek vás čeká domácí duel proti Chrudimi. Jak se budete na favorita připravovat?
Za mě je to ideální soupeř na zvednutí se doma před vlastními fanoušky. Donutí nás totiž vydat ze sebe maximum.

Na sklonku týdne odjede Jiří Vokoun na repre akci A-týmu, dáte mu jako jeho klubový trenér nějaké rady?
Na Vokyho jsem velice zvědav. Má velké předpoklady uspět, ale má i nedostatky, které snad v reprezentaci pochopí a začne odbourávat, aby se dostal nahoru. A jelikož prošel U-21 a sehrál i těžká utkání proti Španělům, má zkušeností dost. A rady mu jistě dodají spoluhráči a trenéři.

RADEK KLIER