Do třetice všeho dobrého? Dvakrát ve své pětadvacetileté historii Olympik figuroval mezi tuzemskou elitou. Napoprvé se v letech 2008 až 2010 zdržel dvě sezony, v ročníku 2014/2015 šlo o epizodní záležitost.

Od podzimu přijde nová šance, navíc poprvé s výhodou opravdu domácího prostředí. Hrát se bude přímo v Mělníku, kde už vyrostla hala splňující prvoligová kritéria.

„Postup pro nás znamená hodně. Splnění cíle. Do první ligy patříme. Mělníku bude slušet, zvlášť když se teď postavila nová hala," shrnul své dojmy z postupu manažer klubu Pavel Šuba.

Triumf ho těší o to víc, že se o něj z drtivé většiny zasloužili odchovanci. „Je vidět, že to děláme dobře. Tři naše mužstva letos získala ve svých soutěžích titul, což je mimořádný úspěch."

Stvrzení postupu proti Kladnu bylo více než symbolické. Právě velký středočeský rival Mělnických totiž v minulém roce nejvyšší soutěž opustil. Pomyslnému předání štafety se hosté na neratovické palubovce poměrně dlouho úspěšně bránili. Ještě chvíli před polovinou druhé části drželi jednobrankové vedení. Rolenc s Gabčem ale zaveleli během pěti minut k obratu.

I přes dlouho nepříznivý stav nebyl poslední krok v očích Pavla Šuby až tak těžký, jak by se mohlo zdát. Tým i bez vykartovaných Maláka se Surmajem a zraněného Vokouna prokázal sílu a sebevědomí. „Kladno jsme prakticky do ničeho nepustili. Byl jsem až překvapený, jak to kluci zvládli," dodal Pavel Šuba k utkání, kterým tým získal i pro druhý Liberec nedostižný náskok.

Zasloužené oslavy mohly začít…

Mělník – Kladno 3:1 (0:1)

Branky: 29. Rolenc, 33. Gabčo (Cabadaj), 34. Rolenc (Gabčo) – 14. Kaválek.
Mělník: Jenč (Soumar) – Rolenc, Trubička, Prieložný, Sváta, Němec, Prejsa, Šuba, Gabčo, Cabadaj, Babovák.