Park je otevřený pro veřejnost po celou dobu konání olympijských her v Brazílii a ještě do neděle ho můžete navštívit. Tak jako desetitisíce lidí dosud.

Našel si sice i řadu odpůrců, kteří kritizují zásah do krajiny na Lipensku a mrhání penězi, jichž je na podporu sportu v Česku obecně málo, ale spokojené děti uvnitř parku dávají jasně najevo, že park opodstatnění má a v době letních dovolených je ideálním místem právě pro dětské rozptýlení.

Naposledy Lipno zažilo „Krpálkománii", v úterý totiž na Lipno dorazila první skupina českých sportovců v čele s olympijským vítězem, Lukášem Krpálkem.

Judo bylo hlavním magnetem dne.

A gripeny, jejich průlet nad areálem zaujal vážně úplně všechny.

Jenže nejen o velkých sportovcích, strojích a smontovaných konstrukcích je Rio Lipno.

V hlavní roli je představovačka všech možných, nejen olympijských sportů.

Od tradičních atletiky, cyklistiky a volejbalu až po ty malé – plážový fotbal nebo projekt Děti na startu.

„Atmosféra parku je úžasná. Bylo vidět, že si to lidé užívají. Je to super nápad a i návštěvnost to dokazuje," povídal příbramský Jan Hájek ze středočeské beachfotbalové reprezentace, která kraj zastupovala na sobotním turnaji.

Na druhou stranu ti, kteří sportoviště obsluhují, jsou sice rádi za vlastní propagaci, ale je na nich vidět, že třítýdenní zápřah bez pauzy od rána do večera je náročný. „Na člověka to padá, když není hezké počasí. večer přijdete na pokoj a hned jdete spát. A od rána nanovo. Přesto je to super akce," usmála se Kladeňačka Denisa Sládková z projektu Děti na startu.

Do neděle se o tom můžete přesvědčit sami, teprve pak Lipno svou olympijskou oponu zatáhne.