Vrcholí přípravy projektu Nejúspěšnější sportovec roku, tentokrát za rok 2015, který tradičně několikrát zastaví také ve středních Čechách. V tomto období zvýší svou pozornost všichni aktivní sportovci všech věkových kategorií, jejich trenéři, ale také funkcionáři, bez kterých by nemohl fungovat žádný sportovní klub. Slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších sportovců roku 2015 na Mělnicku se uskuteční ve středu 17. února od 18 hodin ve Společenském domě v Neratovicích. Anketa bude mít své vyvrcholení v Neratovicích. Položili jsme pár otázek i starostovi Mělníka Ctiradu Mikešovi, který je známým fanouškem sportovců na Mělnicku.

Jak se vám zamlouvá anketa Sportovce roku mělnického okresu 2015?

Anketa Sportovec roku mělnického okresu je anketou, která se snaží ocenit v jednotlivých kategorií nejúspěšnější sportovce. Je to počin velmi důležitý. Jsem si vědom, že srovnávání úspěšnosti jednotlivých sportů, respektive sportovců, není vždy objektivní. V každém případě je to společenská událost, kde se jednotliví protagonisté pravidelně setkávají.

Jak moc vy osobně sledujete sportovní dění na Mělnicku?

Sleduji výsledky jednotlivých zápasů, zejména HC Junior hokejového klubu a úspěchy sportovců Mělníka v boxu a úpolových sportech.

Vím, že máte rád box. Vy sám jste někdy boxoval nebo jste jen fanouškem?

Ve svém životě jsem neabsolvoval žádné boxerské utkání. Spíš jsem bral box jako zocelení své osobnosti.

Koho byste rád v anketě viděl mezi nominovanými?

Jana Gazdíka z SK Box Mělník.

Podporujete mělnické sportovce?

Sport je jednou z klíčových volnočasových aktivit. Zvláště v současné době je sportovní vyžití a zejména vyžití mládeže základním posláním města Mělníka. Cílená sportovní činnost je prakticky nenahraditelná. Není rozhodující, o jaké sporty se jedná, podstatné je, že se sportem děti zocelují z hlediska fyzické zdatnosti a učí se zodpovědnosti, disciplíně a sebeovládání.