„Že se nám podaří porazit Spartu, asi nikdo nečekal. My jsme věřili, že můžeme uhrát dobrý výsledek,“ dělil se o vítězné dojmy trenér Mělníka Jakub Němec. „Chtěli jsme sobě i fanouškům napravit nepodařené utkání s Helasem. Myslím, že se nám to podařilo dokonale. Všichni jsme si večer užili a dlouho na něj nezapomeneme,“ dodal.

Oba sousedé v prvoligové tabulce na sebe narazili nedávno ve čtvrtfinále poháru a zápas se i vzhledem k četným absencím v mělnické sestavě stal jednoznačnou záležitostí. V boji o mistrovské body ale bylo všechno jinak.

Pražané sice soupeři tři čtvrtiny hrací doby pravidelně utíkali ve skóre, až na výjimku z kraje druhého poločasu ale maximálně o gól. Zlom v utkání přišel v 34. minutě. Mělnický kapitán Vokoun svým třetím zásahem v utkání srovnal na 5:5, hosté následné šance včetně dlouhé penalty posílali už jen do brankové konstrukce.

A trest na sebe nenechal dlouho čekat. Šupem vystřelené vedení vydrželo až do konce. A to navzdory druhé dlouhé penaltě, při níž Mareš vychytal Seidlera, jednoho z několika reprezentantů v hostující sestavě. V závěru hala explodovala znovu po trefě Cabadaje do prázdné brány.

„Taktika bránit od půlky a spoléhat na brejky se nám povedla na výbornou. Konečně se nám dařilo využívat šancí. Výsledek je naprosto úžasný,“ rozplýval se Jiří Vokoun, v sezoně už jedenáctigólový nejlepší střelec týmu, jehož výsledky jsou nejpříjemnějším překvapení dosavadního průběhu sezony.

„Celý tým podal výborný výkon. Hlavně opět brankář Mareš vychytal spoustu šancí a celá první čtyřka byla sparťanským hvězdám více než vyrovnaným soupeřem,“ chválil trenér Olympiku.

Hostující Beni Simitči se o příčinách nezdaru i s ohledem na blížící se úterní finále poháru s Chrudimí příliš bavit nechtěl. „Ze srdce soupeři gratuluji, protože za to, jak Mělničtí makali, bojovali a nechali na palubovce duši a hráli na pokraji všech sil, zaslouží pochvalu. Prohru beru na sebe. S hráči si vše probereme po finále.“

Kapitán Sparty Michal Seidler byl o něco sdílnější. Zápas podle něj rozhodlo proměňování šancí a špatná defenziva jeho celku. „Dělali jsme chyby jako školáci. Jestli chceme hrát co nejvýš, tak si takové výsledky nesmíme dovolit.“

Olympik Mělník – Sparta Praha 7:5 (2:3)

Branky: 5., 29. a 34. Vokoun, 14. a 40. Cabadaj, 25. a 37. Šup – 15. z pen. a 31. Novak, 3. Vnuk, 8. Drahovský, 24. Seidler.