Ve finále singlu porazila druhého nasazeného Šátrala ve třech setech 5:7, 6:3, 6:2 turnajová jednička a 360. hráč žebříčku ATP Adrian Sikora z I. ČLTK Praha.

Hned první sada rozhodujícího souboje přinesla dramatickou zápletku. Sikora sice potvrdil první brejk ve finále a vedl 5:2, ale jeho soupeř se s hladkým průběhem setu nechtěl spokojit. Šátral zpřesnil své údery a mohl se opřít o kvalitní podání. V prvním setu Sikorovi už nepovolil ani jeden gem a vyhrál úvodní sadu 7:5.

Ovšem hned svůj první servis ve druhém setu Šátral odevzdal soupeři, který se později dostal do vedení 3:0. Tento Sikorův únik ještě Šátral zachytil a srovnal na 3:3, ale další fáze finálového zápasu už jasně patřily Sikorovi. Slovenský tenista měl výraznou převahu, druhý set dotáhl k vítězství 6:3 a rozhodující sada už byla zcela v jeho režii. Šátral uhrál první gem až za stavu 4:0, ale Sikora žádné drama nepřipustil. Třetí set vyhrál 6:2 a mohl se radovat ze zisku titulu.

Šátral si přesto z Plzně odvezl jedno prvenství. Společně s Liborem Salabou z TCF Purum Mariánské Lázně totiž už v pátek vyhráli finále čtyřhry. Na únavu si ovšem poražený finalista z dvouhry nestěžoval. „O náročný program úplně tak nešlo, spíš mě trápí nějaké nachlazení. Už tři dny mi není dobře a v noci jsem skoro nespal. Na to se ale nechci vymlouvat, mohl jsem zahrál lépe," uznal Jan Šátral.

Jeho otec, který se přijel podívat na finále, porážky litoval: „Škoda, že nevyhrál, měl to dobře rozehrané, ale nedokázal hlavou dovést zápas do konce. Je pravda, že hrál tři dny s nachlazením. Jinak loňský rok byl pro něj hodně úspěšný a posunul se v žebříčku ATP na 409. místo," dodal Šátral starší.