Podle šéfa mělnických hasičů Zbyňka Štajnce byl požár cisterny v zamčené garáží zpozorován tři hodiny po půlnoci. „Na místo vyjela jednotka profesionálních mělnických hasičů a k hořící cisterně dorazila už devět minut po vyhlášení poplachu,“ vysvětlil Štajnc.

První na místě zápasili s plameny požáru zdejší dobráci, kteří použili vodu ze zdejšího hydrantu. Po příjezdu profesionálních hasičů už měli oheň pod kontrolou. „Po uhašení požáru jsme provedli odvětrání prostor a zkontrolovali prostor termokamerou,“ uvedl Štajnc. Na místě naštěstí nikdo nebyl zraněn a požár se nerozšířil do druhého patra budovy. Vlivem velkého žáru byl ale poškozen nákladní automobil Avia, který stál v těsné blízkosti hořící cisterny. „Avii jsme vytlačili ven z garáže a budovu vyvětrali,“ vysvětlil.

Ilustrační foto.
U vlakového nádraží chybí zastávka autobusu

Tuto nešťastnou zprávu ohlásili dobrovolní hasiči i na sociálních sítích. „Trochu těšit nás může, že jsme byli schopni uhasit auto sami jako jednotka sboru dobrovolných hasičů Kly a že se nestala žádná škoda na ostatních místnostech kulturního domu. Garáž a auto jsou zničeny poměrně dost,“ tvrdí dobráci.

Celková škoda byla vyčíslena na téměř půl milionu korun, ale uchráněnou hodnotu vyšetřovatel hasičů vyčíslil na dva miliony korun.

„Příčina požáru je prozatím předmětem šetření, ale ve hře je i závada na elektroinstalaci,“ dodal mělnický velitel s tím, že hasičské vozy jsou v garážích připojeny na dobíječky baterií, aby byla stále v pohotovosti.

Lékař. Ilustrační foto.
Přijďte si ověřit, zda vám nedochází dech, zvou lékaři kašlající lidi