Případu se věnují mělničtí kriminalisté, ale podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové je stále předmětem šetření příčina smrti zatím neznámé osoby i příčina vzniku požáru. „Po vychladnutí požářiště se na místo ještě vrátí psovodi se psy speciálně cvičenými pro vyhledávání akcelerantů hoření,“ uvedla Johnová s tím, že v tomto případě byla nařízena soudní pitva.

Středočeský mluvčí hasičů Ladislav Holomčík potvrdil, že se jednalo o požár dvou propojených chatek, které byly napůl zděné a napůl ze dřeva. „Požár byl ohlášen přesně ve 2.23 hodin ráno a na místo vyjelo pět hasičských jednotek z Kralup, Mělníka a dobrovolní hasiči z Veltrus,“ řekl Holomčík.

Hasiči museli při zásahu použít dýchací techniku a plameny se jim povedlo dostat pod kontrolu téměř po hodině. „Při hasebních pracích bylo nalezeno ohořelé torzo jedné osoby, její identita není známa,“ uvedl mluvčí hasičů s tím, že příčina požáru se stále vyšetřuje. V tomto případě přichází v úvahu technická závada, nedbalost nebo úmyslné zapálení. „Prvotní odhad škod byl stanoven asi na 300 tisíc korun,“ dodal Ladislav Holomčík.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Muž se vyhýbal vězení
Ilustrační foto.
Dobrovolným hasičům shořela v garáži cisterna