VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Je tu nová kniha, která nám radí, jak se máme chovat

Praha /FOTOGALERIE/ - Knih o tom, jak se chovat, vycházejí spousty. Tahle je ale něčím jiná. Napsala ji žena, ke které vyzařuje nejen klid a pohoda, ale především z ní doslova sálá to, jak si pravidla etikety užívá, jak ji to, jak bychom se měli chovat, abychom byli úspěšní, milí, společenští, oblíbení, baví.

7.11.2014
SDÍLEJ:
Fotogalerie
12 fotografií

Slavnostní křest knihy o etiketě Evy Filipové (uprostřed). Kmotry se stali herečka Kateřina Brožová a operní pěvec Štefan Margita. Foto: DENÍK/Jiří Macek

Křest má za sebou kniha Moderní etiketa boduje, jejíž autorkou je Eva Filipová. Ta napsala již devět kniha a je autorkou bestselleru V koutě štěstí nehledej aneb Společenská pravidla jsou v módě. V čem je tahle kniha jiná od ostatních? Není to jen změť písmenek.

Klasická černá písmena jsou v knize střídána s písmeny v červené barvě, červené jsou i některé pasáže pokynů v rámečcích. Právě tohle jednoduché vybočení ze stylu klasické knihy je na pohled velice příjemné a knize dává pocit lehkosti.

Ať už otevřete jakoukoliv z téměř tří set stránek, všude najdete dobré rady, jak se v podstatě mezi lidmi neztrapnit. V lepším případě jak zabodovat u druhých. Přitom stačí tak málo.

Pokřtili ji slavní

Jak uvázat kravatu. Vdávám se a ty se ženíš. Co pít a jak pít. Jak věnovat květiny. Co napoví oči. Umění konverzovat. To jsou jen ukázky některých kapitol knihy Moderní etiketa boduje, která nese podtitul Okouzlující dáma, opravdový džentlmen. 

Křest knihy se uskutečnila v Americkém baru pražského Obecního domu. Kmotry se stali herečka Kateřina Brožová a operní pěvec Štefan Margita. Ten naznačil vtipnou vsuvkou na pódiu, jeden ze základních prohřešků při pití kávy: „Už nikdy neolizujte lžičku, ta slouží k zamíchání kávy."

Křest moderovala herečka Bára Štěpánová, která vše shrnula jednoduše: „Nemusíme se úplně držet všech zásad, jen buďme k sobě prostě slušní," řekla.

Eva Filipová byla po roce 1991 jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku. Je spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její zájem o gastronomii a znalosti prostředí ji přivedl k napsání dalších kniha jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně.

Autor: Jiří Macek

7.11.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V areálu lobkovického zámku se poslední únorovou sobotu konal tradiční masopust.
29

OBRAZEM: Masopust v Lobkovicích

Ilustrační foto

Dokumentární snímky míří do sokolovny

Vinařskou sezonu zahájí Vinná noc bez sklepů

Návštěvníci mělnického vinobraní letos musí počítat s několika menšími změnami oproti letům minulým, které pro ně připravila místní radnice. Největší novinkou bude možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji on-line.

Prudký vítr přidělal práci hasičům i energetikům

Silný vítr, který na řadě míst republiky už ve čtvrtek večer komplikoval silniční a železniční a dopravu, se nevyhnul ani Mělnicku.

KRÁTCE: Co se děje na Mělnicku?

Přinášíme vám krátké zprávy z Mělnicka.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Mělník, Neratovice - Prohlédněte si miminka, která se nově narodila v mělnické a neratovické porodnici.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies