Obyvatelé Rakovnicka si nejvíce stěžují na stav silnic, bazénu, ale také je mrzí postoj Středočeského kraje ve věci vyhlášení Národního parku Křivoklátsko, kde současné vedení kraje myšlenku vyhlášení parku podporuje.

Ačkoliv stav plaveckého bazénu není „krajská" otázka, přesto si někteří Rakovničané myslí, že právě Středočeský kraj by měl při financování takovýchto projektů městům pomáhat.

„Nejde jen o rakovnický bazén. Celkově si myslím, že by se měl kraj zapojit do dění a pomoci starostům udržovat města při životě a rozumné projekty podpořit. A rekonstrukce bazénu je tu docela zásadní problém. Ne každý má možnost vyjet do Kladna, Berouna či Prahy," řekl Milan Chytrý.

Silnice a obchvat

Nejvíce kritiky ale Středočeský kraj sklízí kvůli stavu jednotlivých silnic a také planým slibům o vybudování obchvatu města, dále pak vybudování silniční přípojky s chystanou dálnicí D6 a podobně.

„Jsou to řeči a sliby před volbami. Obchvat už se sliboval za hejtmana Petra Bendla (hejtmanem byl v letech 2000 2008, pozn. red.), následně se tohoto tématu ujali sociální demokraté v čele s Davidem Rathem a Milošem Peterou (Středočeský kraj vede ČSSD od roku 2008, pozn. red.). Teď se také mluví o stavu silnic. Ale nikdo nic pořádně nedělá. O menších okresních silnicích ani nemluvě," zlobí se Tomáš Lev.

Národní park

Obyvatelé z jednotlivých obcí Křivoklátska pak mají Středočeský kraj především ve spojení s možným vyhlášením Národního parku Křivoklátsko. Jak již Rakovnický deník před časem aktuálně informoval, nelíbí se jim, že vedení kraje tuto myšlenku protežuje i přes prohlášení, že pokud obyvatelé nebudou chtít, k vyhlášení národního parku nedojde.

Jenže Středočeský kraj se následně dohodl s ministerstvem životního prostředí na kampani, která má problematiku národního parku vysvětlit.

Čtěte také: Předvolební inventura. Co chybí krajům?