Hlavní pláž úštěckého Jezera Chmelař bude už od pátku 14. července večer opět patřit pirátům. V pátek vyroste na pláži pirátské ležení, přístaviště, pirátské tržiště, herny a dílničky pro děti. U břehu letos nově zakotví i třetí pirátská loď, kterou čeká i slavnostní křest. Večer po 20. hodině vyrazí piráti i pirátky na obhlídku tržiště a jejich spanilá jízda bude pokračovat i do kempu.

Mělnická radnice.
Politici z Mělnicka: vláda starostů je nesmysl

V sobotu se od 9 hodin rozjede celodenní program, který bude pokračovat až do půlnoci. Bitvy na lodích a na pláži vypuknou v 11, 15, a 21 hodin. „Hlavní hrdinkou bude Krvavá Marianna. Další novinkou je pirátská náborová kancelář, kde návštěvníci získají glejt, a čeká je i další překvapení,“ láká pořadatel Libor Uhlík a dodává, že v celodenním programu jsou zařazeny také pirátské hry pro děti, ukázka výcviku, divadlo, pirátská diskotéka nebo orientální tanečnice.

Večerní program začne třetí bitvou s ohňovými a pyrotechnickými efekty a vyvrcholí ohňostrojem odpalovaným ze břehu jezera i z pirátských lodí. Celkem vystoupí na 130 šermířů z 15 skupin. Po skončení ohňostroje zahraje pro všechny piráty i pirátky do půlnoci živá kapela.

Tak vypadala pirátská akce předloni: