„Policisté zastavili ke kontrole osobní vozidlo v ulici Leoše Janáčka. Řidičkou byla devětadvacetiletá žena ze Slánska. Provedením testu na drogy byl výsledek pozitivní na látku amfetamin. Byl jí proto zadržen řidičský průkaz a byla převezena k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu," uvedla mluvčí.

Nezodpovědnou devětatřicetiletou šoférku z Kladenska v automobilu značky Škoda Octavia, jedoucím ulicí Pod Hájem v obci Kačice, zastavila policejní hlídka obvodního oddělení Stochov. Vyzvala ji k provedení dechové zkoušky na alkohol. Naměřená hodnota byla v tomto případě 1,77 promile alkoholu v dechu.

Dalšího dvaadvacetiletého řidiče pod vlivem návykové látky policisté zastavili ke kontrole v obci Drnek. Muž z Kladenska řídil auto značky Škoda Octavia. Policejním šetřením bylo zjištěno, že usedl za volant v zákazu řízení motorových vozidel, který na základě rozhodnutí Okresního soudu Kladno má platný do února roku 2017.

„Následným provedením testu na drogy byl zjištěn pozitivní výsledek na látku amfetamin. Podezřelý se podrobil dobrovolně lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v kladenské nemocnici," konstatovala policejní mluvčí.

Hříšníci: mladí a začínající řidiči

Všichni tři řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a dvaadvacetiletý mladík je ještě podezřelý z trestného činu mařením výkonu úředního rozhodnutí. Policisté přitom opakovaně upozorňují řidiče, že alkohol i jiné návykové látky na silnice nepatří.

„Nedisciplinovaností a nekázní tito lidé ohrožují bezpečnost na pozemních komunikacích všech účastníků silničního provozu. I přes to se však s opilými či zdrogovanými šoféry setkáváme na silnicích stále častěji. Většinou se jedná o mladé a začínající řidiče," konstatovala policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Podle statistik ministerstva dopravy způsobili pod vlivem alkoholu loni řidiči v Česku čtyři a půl tisíce nehod a v prvním pololetí letošního roku došlo na silnicích denně v průměru k sedmatřiceti přestupkům či trestným činům spojených s alkoholem či jinými návykovými látkami.

Čtěte také: Jak se řídí pod vlivem drog? Ford vyvinul speciální oblek, který vám to přiblíží