Nyní se stanice uchází 
o peníze z projektu ČSOB pomáhá regionům. Program 
si klade za cíl finančně podpořit realizaci vybraných veřejně prospěšných projektů. Klíčovým cílem programu je přispět k rozvoji udržitelného rozvoje a ke zlepšení kvality života v regionech. Příznivci pátecké stanice mohou hlasovat ZDE.

Další finanční prostředky získávají ochránci přírody z adoptování zvířat, která už ve stanici musela zůstat. „Adoptovat je možné kteréhokoliv živočicha uvedeného v seznamu, jenž se nachází ve stanici. Pro každého živočicha je stanovena cena, která zahrnuje celkové náklady na krmivo na jeden rok, ale je možné dohodnout pouze půlroční či kratší financování," uvedl vedoucí stanice Luboš Vaněk.

Každý „adoptivní rodič" dostane svůj certifikát a jeho jméno bude uvedeno na štítku na voliéře, kde je živočich ubytovaný. Po předchozí domluvě může dárce svého svěřence kdykoliv navštívit ve stanici. První dárci 
mají navíc možnost adoptovaného živočicha pojmenovat.

Skokanova otevřená zlomenina

Zatím posledním a netradičním živočichem, který našel pomoc u Luboše Vaňka a jeho kolektivu, byl ve středu skokan hnědý, který má otevřenou zlomeninu zadní nohy. I takové zákroky ve stanici dělají. Lidé sem nosí nejrůznější poraněná zvířata a kolektiv ochránců přírody je vždycky vlídně přijme.

„Je to krásný pocit, když můžete pomoci… Udělejte sobě 
i zvířátkům radost a podpořte je alespoň svojí návštěvou, určitě budete z práce, kterou odvádí v Záchranné stanici na Huslíku pro zraněné živočichy, nadšeni, stejně jako my… Děkujeme za záchranu ježečka," napsala na Facebooku Lenka Lišková.

Čtěte také: Záchranná stanice ve Vlašimi se zaplňuje ježky. Nebezpečím je pro ně doprava