Mělničané nejezdí pod vlivem

Mělnicko - Mělničtí dopravní policisté se už po několikáté zapojili do projektu prevence „Řídím, piju nealko pivo“. Cílem tohoto projektu je upozornit řidiče na rizika spojená s užíváním alkoholu před nebo během jízdy a současně tak snížit rizika dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem této návykové látky. Vštípit řidičům, že nealko pivo je jedna z možností zodpovědného pití a následného řízení. Na dopravně bezpečnostní akci v ulici Pražská měla převážně preventivní charakter, byla přítomna zástupkyně pivovaru, která rozdávala nealkoholické pivo, alko testy a informační materiály související s projektem. Tyto věci dostali řidiči, kteří absolvovali dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Pozitivním zjištěním je, že žádný z kontrolovaných řidičů neusedl za volant pod vlivem alkoholu či drog. Několik pokut policisté však uložili. Jednalo se zejména o přestupky v podobě špatného technického stavu vozidla či nepřipoutání se bezpečnostními pásy. 

Ilustrační foto
Cizinec znásilnil mladou ženu v Hořínském parku. Hrozí mu deset let vězení

Žena kradla v obchodě

Kralupy – Zlodějku, která kradla v jednom z místních obchodů, odhalila prodavačka. Jedenadvacetiletá žena se pokusila odcizit zboží v hodnotě 380 korun. Se zbožím chtěla bez zaplacení projít prostorem pokladen. Při tom však byla přistižena prodavačkou, která vše oznámila na policii. Část zboží bylo vráceno na prodejnu, část však byla znehodnocena poškozením obalu. Policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení zlodějce podezření ze spáchání přečinu krádeže. Svého jednání se dopustila i přes to, že byla za obdobnou činnost v posledních třech letech již potrestána. Nyní může skončit za mřížemi na šest měsíců až tři léta.

Posprejoval budovu nádraží

Velvary – Čtyřiatřicetiletý muž z Mělnicka posprejoval budovu Českých drah v Nádražní ulici ve Velvarech. Policie ho dopadla krátce po spáchání činu. Všimla si ho zdejší pracovnice, která okamžitě volala na tísňovou linku i s upozorněním, že pravděpodobný pachatel odjel vlakem směrem na Kralupy. Šestačtyřicetiletá oznamovatelka předala zlonickým policistům přibližný popis pachatele a ti se spojili s kolegy z Mělníka, kteří podezřelého muže v Kralupech zadrželi. Pachateli bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Králičí mor trápí chovatele nejen ve středních Čechách. V České republice se aktuálně vyskytují i případy nakažení modifikovaným virem této nemoci. Nevakcinované chovy zaznamenávají i stoprocentní ztráty.
Chovatelé na Mělnicku se obávají králičího moru