Dalibor Státník, 
ředitel archivu, Mělník


Mezinárodní den žen, to známé MDŽ, se netěšilo dobré pověsti. Ale myslím, že dnes, když se podíváme, co se děje ve světě a o co se „hraje", snad i ti největší tradicionalisté, byť různě maskovaní, musí uznat, že ženská práva a emancipace, k nimž vedla dlouhá a těžká cesta, jsou neoddělitelně spjaty se svobodou jako takovou. Se svobodou celé společnosti, a tedy i mužů. Bez svobodných, šťastných, zdravých a láskyplných žen by nebylo na světě ani štěstí, ani láska, skoro nic. Proto přeji ženám hodně spokojenosti a něhy, a snad jim mohu slíbit, že naše společnost je natolik vyspělá, že jejich práva ochrání před všelijakými fundamentalisty.

Roman Bouška, 
vinař, Jeviněves


K MDŽ bych jim nepřál opravdu nic, protože jsem odpůrcem jakýchkoli státem (jedno či socialistickým nebo demokratickým), církví, komerčními subjekty (Valentin) nebo prostě kalendářem nařízených oslav. K tomu aby dal chlap ženě květinu nebo jiný dárek, nepotřebuje přeci kalendář, ale mít ji opravdu upřímně rád. Všem ženám přeji, aby měly takového muže jako jsem já.⋌

Petr Pátra⋌
správce GIS, Mělník
Všem ženám bych popřál k jejich svátku, aby zůstaly ženami, matkami a strážkyněmi rodinného krbu, místo aby se snažily napodobovat své biologické protějšky, protože tak ztrácejí na půvabu své vnější i vnitřní ženskosti.

Marek Holý, novinář, Mělník
Nejen k MDŽ bych ženám popřál muže.

Petr Kukal, 
pracovník ministerstva 
kultury, Brandýs nad Labem
Ženám přeju muže, kteří si přiznají, že jim dírou po žebru ledově táhne na srdce. A pochopí, že to Bůh udělal schválně, aby muž poznal, čím mu žena je.

Ivan Žučenko, vedoucí územního odboru policie, Mělník
…před „sametem" to byla alespoň kytička karafiátů a podnikový večírek, pak byl MDŽ na nějakou dobu postaven téměř mimo zákon, no a dnes? Alespoň tu kytičku karafiátů.

Jan Malý, 
student VŠ, Tišice
Je až neskutečné, co vše je údělem žen. Není to jen porod, výchova dětí, zajištění domácí pohody a kariéra. Ale právě to vše mi tento pro ně zasloužený den připomíná. Já jim osobně přeji, ať mají po svém boku partnera, který jim odlehčí z jejich životního údělu.

Martin Hunčovský, 
učitel, Kly
Za vším hledej ženu, napsal kdysi Alexander Dumas. Ženy mají v sobě obrovskou moc a sílu, ovlivnily už dříve významné vědce, umělce, vojevůdce a další vlivné muže. A platí to i dnes pro nás „obyčejné" muže. Rodí naše děti, nesou větší břemeno zátěže v rodině, prostě vydrží víc než my chlapi. A proto se jím dvoříme a milujeme je.

Robert Šléglvedoucí mšenského policejního oddělení, Mělník
Něžnému pohlaví bych chtěl k MDŽ popřát hodně lásky, zdravíčko a štěstíčko, mnoho životních i pracovních úspěchů. Ať se jim nejen v tento den splní všechna jejich přání, a aby jim jejich muži věnovali květinu. Za to, co pro nás a rodiny dělají, si zaslouží i mnohem víc.

Jiří Vronskýředitel Centra seniorů, Mělník
Já bych popřál ženám nejen k jejich svátku, aby zůstávaly stále ženami za všech okolností, protože jejich role je nezastupitelná v mnoha ohledech, aby byly stále stejně půvabné, milé a pokud to jde, tak i usměvavé, a zachovaly si svá sympatická tajemství, které muže tolik baví objevovat…

Jaroslav Peleškastarosta , Malý Újezd
Původní myšlenkou MDŽ bylo a je občanská a politická rovnoprávnost mužů a žen, zapojení žen do rozhodovacích procesů, zavedení volebního práva pro ženy a odstranění diskriminace. Myslím si, že i v dnešní době pořád není stoprocentně nastavena rovnoprávnost mužů a žen tak, že ženy i dnes někdy musí bojovat za rovnoprávnost a v tomto jim přeji odhodlanost a nebát se prosadit se, pokud dojde k nerovnoprávnosti.