Jak dlouho tuhle práci děláte a jak jste se k ní dostala?

Takovéhle zpívání a cvičení s dětmi dělám už od osmnácti let a to už je nějaký ten pátek. Na gymnáziu jsem zpívala ve sboru a znala jsem se s mladšími dětmi. Poté jsem zpívala na vítání občánků a přes tohle všechno jsem se dostala do Kašpárku. K tomu jsem si ještě přidala Hudební školu YAMAHA.

Předpokládám, že máte vystudovaný nějaký specializovaný obor.

Studiem jsem se zaměřila na speciální pedagogiku a muzikoterapii. Chodila jsem na semináře do Prahy, takže minimální základ znalostí mám. Zpravidla naše herny vedou maminky, které se chtějí nějak zapojit.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: V zahraničí pomohou čeští policisté

Jak funguje Kašpárek?

Kašpárek je rodinné centrum, takže funguje nejen pro maminky s dětmi, ale i pro tatínky. Snažíme se zapojit celé rodiny, i když to úplně nejde. Ještě pořád jsou častěji na mateřské maminky a pro ty taťky to asi není úplně atraktivní. Věnujeme se hlavně dětem v předškolním věku a pro školáky pořádáme různé kroužky.

V programu máte i různé výlety. Jaké typy výletu to jsou?

Pořádáme výlety, na které se dá hlavně dostat s kočárkem a které jsou nějak pro rodiny zajímavé. To, že se něco naučíme, je vedlejší. A přes léto pořádáme i příměstské tábory.

Jsou děti vždycky ochotné spolupracovat?

Každé dítě je svoje a každé dítě má svůj čas, kdy se na tu hru může nebo nemůže soustředit. Je to hodně vidět na mém synovi, který dělá většinou jenom to, na co má náladu. Takže doufám, že ve starším věku to bude lepší.

První Semínkovnu na Mělnicku otevřela loni v Medovém obchůdku v Kozomíně včelařka Kamila Rubešová.
Zahrádkáři na Mělnicku mají třetí semínkovnu

DENISA BOROVSKÁ