Návštěvníci parku, který se nachází v části města V Luhu, varují i před tím, že jsou některé prvky značně nebezpečné.

„Na překážkách je jasně vidět, které se používají a které ne. Ty používané jsou zrezivělé a kloužou,“ tvrdí jeden z uživatelů Mirek Kočítek, podle kterého je v mizerném stavu i malá rampa, „jediná překážka na úrovni připomíná spíš klouzačku.“

Podle mluvčího kralupské radnice Aleše Levého město s rekonstrukcí skateparku počítá. „Radní na jaře letošního roku schválili zadání vypracování projektové dokumentace rekonstrukce skateboardového hřiště,“ potvrdil Levý.

Ilustrační foto.
Mělník získal krajskou dotaci na vinobraní



Kralupský radní Tomáš Pekárek přispěl do komentářů na sociální síti ujištěním, že jednání o opravách skateparku neusnula a stále pokračují.

„Ticho po pěšině není. Zastupitelé na to už schválili tři miliony a připravuje se projekt ve spolupráci s Mystic Constructions,“ vysvětlil Pekárek.

Očekává přitom, že by rekonstrukce parku mohla být zahájena na začátku léta příštího roku. „Jakmile bude finální projekt, který očekáváme během letošního podzimu, nebude už nic bránit vypsání výběrového řízení na dodavatele,“ doplnil kralupský radní a připomněl, že do podpisu smlouvy uplynou většinou dva až tři měsíce a realizace netrvá déle než dva měsíce.

Facebooková stránka, která propaguje renovaci skateparku, má už přes pět set podporovatelů. „Určitě je potřeba jakékoli kultivované místo, kde si mohou děti nebo mladí lidé vybít energii. Kralupy nad Vltavou jsou v tomto pokrokové, mají fitness pod širým nebem, lanové centrum, dětská hřiště,“ hodnotila nabídku ve městě jedna z podporovatelek.

První třída v Základní škole Lužec nad Vltavou paní učitelky Jany Vaňkové.
Představujeme prvňáčky ze Základní školy Lužec nad Vltavou

Skateboardisté mají ve svém snažení se jasno. „Skateboarding už je oficiálním sportem, tak proč by Kralupy nemohly produkovat kvalitní sportovce i v tomto oboru? Bohužel jsme my skejťáci dost odsuzováni a nikdo nás nebere vážně,“ posteskli si.

První skatepark na Mělnicku byl postaven před osmi lety v Dolních Beřkovicích. Stál tehdy přes milion a půl. Hřiště o rozloze téměř osm set metrů čtverečních se nachází v blízkosti potrubního mostu přes Labe.

V parku na mělnickém Podolí nechalo město postavit skatepark a zrekonstruovat kruhové sportovní hřiště před šesti lety. Podle tehdejší euromanažerky

Pavly Veverkové stála stavba, na níž dělníci pracovali pět měsíců, skoro čtyři miliony. Městu na ni přispěla dotace.

Hostem online rozhovoru byl hokejový trenér Josef Zajíc.
Josef Zajíc odpovídal na vaše dotazy