Podle náhodného svědka události se opakovala stejná situace jako v dubnovém případu. Devatenáctiletá Tereza na přijíždějící vlak na kolejích čekala. Zvolila stejnou vzdálenost od železničního přejezdu jako šestnáctileté dívky, jen vyrazila po trati na opačnou stranu směrem k Neratovicím. „Tak já už vím, kdo to byl, ale veřejně to dávat nebudu. Holčina byla z Tišic a chodila na gympl," objevilo se jedné z facebookových neratovických skupin. Podle známých na sociálních sítích mohl velkou roli sehrát fakt, že v úterý začaly maturitní zkoušky.

Podle mluvčí mělnické policie Markéty Johnové je případ v rukách místních kriminalistů. „Můžeme potvrdit, že na železniční trati utrpěla devatenáctiletá žena kolem osmé hodiny ranní těžká zranění neslučitelná se životem. Veškeré příčiny a okolnosti nehody zatím vyšetřujeme," vysvětlila Johnová s tím, že u mrtvé byla nařízena soudní pitva.

Téměř tři kilometry železnice rázem získaly pověst trati sebevrahů. Smrtelná tragédie vyřadila na dvě hodiny veškerý provoz na trati a cestující byli převáženi náhradními autobusy.

Ilustrační foto
Další smrt na kolejích, vlak u Tišic srazil muže

Minulý týden v úterý zabil vlak jen o necelý kilometr dál muže, jehož totožnost policie obtížně zjišťovala. Neměl u sebe totiž žádné doklady. Podle středočeské policejní mluvčí Lucie Novákové ve vlakové soupravě cestovalo padesát lidí, ale naštěstí nikdo z nich po srážce neutrpěl žádné zranění.

Prvním případem, který nastartoval podivné události na kolejích u Mlékojed, byla sebevražda dvou šestnáctiletých dívek. Svědci nehody tvrdí, že seděly na kolejích a čekaly na přijíždějící vlak. Objaly se a potom ruku v ruce vykročily vstříc řítícímu se železnému kolosu. Co je k takovému činu vedlo, zatím není zcela jasné. Policie o vyšetřování mlčí vzhledem k tomu, že dívky byly nezletilé.

Smrtelná tragédie otřásla především obyvateli Neratovic, odkud obě děvčata pocházela. V jejich případě se dokonce spekulovalo i o vlivu nové nebezpečné hry, která se dostala do Čech a nutí mladé lidi, aby si ubližovali a nakonec ukončili své životy dobrovolně.

Smrt na kolejích. Ilustrační snímek
Vlak u Mlékojed srazil dvě dívky, ty na místě zemřely