Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla je příčinou zdržení především propadlá kanalizace.

„S vodohospodáři jsme se dohodli na podrobném prověření kanalizační sítě, při kterém kamery odhalily závažnou vadu pod křižovatkou Nemocniční s ulicí Oldřicha Wenzla. V hloubce skoro čtyř metrů byla propadlá kanalizace, navíc částečně zalitá v betonu," vysvětlil. Řešily se rovněž kanály, které se musely zvednout na úroveň vozovky.

Nemocniční ulicí vedla v době stavby mělnického obchvatu objízdná trasa. Spodní část ulice od Bezručovy k vjezdu do nemocnice už je opravená. Z horní části od vjezdu do nemocnice k Pražské by měl v polovině listopadu zmizet starý původní povrch, který nahradí nový asfalt.

Do konce listopadu má pokračovat rekonstrukce mostu v Mladoboleslavské ulici. Už měla být hotová, firma, která tam pracovala, se však dostala do druhotné pracovní neschopnosti a stavba se zastavila. Po delší přestávce ji Ředitelství silnic a dálnic nahradilo jinou firmou. „Měli jsme štěstí, 
v jiných městech stavby, které byly přerušeny ze stejného důvodu, stále stojí," poznamenal místostarosta.

Až práce v Nemocniční a Mladoboleslavské skončí, bude město po dlouhých měsících konečně průjezdné bez objížděk.
Zpoždění má rovněž stavba mostku v Okružní ulici, který nahradí rozpadající se původní stavbu.

„Příčinou byly technologické potíže způsobené podložím. „Do vánočních svátků by měla být hotová konstrukce mostku," potvrdil Milan Schweigstill.

Zda nový mostek dostane ještě v letošním roce i nový asfaltový povrch, bude záležet na počasí. Pokud by totiž přišly mrazy, zavřely by se obalovny, vyrábějící asfaltové směsi.