Nehody, požáry
i záchrana sebevraha. To byly události, s nimiž se museli v průběhu uplynulého týdne vypořádat profesionální 
i dobrovolní hasiči z Mělnicka.

Pro hasiče z Neratovic začal týden výjezdem do Bořanovic, kde se na křižovatce u čerpací stanice srazilo osobní auto s nákladním. Hasiči u obou vozů provedli protipožární opatření a jednu zraněnou pasažérku předali záchranářům.

V následujícím dni ráno mířili mělničtí hasiči do jednoho 
z místních panelových domů, kde se podle velitele mělnické stanice Zbyňka Štajnce zasekl výtah se dvěma lidmi uvnitř. Ven se díky hasičům dostali po zhruba dvaceti minutách.

Bez zranění se naštěstí obešla havárie dvou osobních aut, ke které došlo po úterní osmnácté hodině na silnici I/9 
u Líbeznic.

Ve středečním ránu se 
v Odoleně Vodě dostal do problémů autobus se čtyřiceti cestujícími na palubě. „Při vyhýbání protijedoucímu vozu sjel do příkopu, kde zapadl. Nikdo z cestujících se naštěstí nezranil," uvedl velitel mělnických hasičů, kteří na místo vyrazili společně s kralupskými kolegy. Hasičům se podařilo autobus vyprostit s pomocí nového vyprošťovacího automobilu, který do Odoleny Vody dorazil z Mělníka.

O pár hodin později se sirény hasičských vozů ozývaly ve směru na Želízy. Mířily tam kvůli muži, který chtěl spáchat sebevraždu. V té mu mělničtí hasiči, kteří za asistence policistů vyrazili dveře do domu, naštěstí na poslední chvíli zabránili. I tak si muže museli vzít do péče záchranáři.

Po čtvrteční osmé hodině neratovická jednotka vyrazila do Klecan, kde hořela dodávka. Naštěstí vzplanula jen pojistková skříňka, kterou řidič před příjezdem hasičů uhasil. Škody se i tak vyšplhaly k padesáti tisícům korun.