Rodiče s malými dětmi z mělnického sídliště ve Sportovní ulici už nechtějí chodit na dětské hřiště, které mají mezi paneláky.

„Je to asi tak dva měsíce, co se tam začali scházet místní bezdomovci, kteří se tam povalují, pijí alkohol a nadávají," stěžoval si v redakci Mělnického deníku dědeček jednoho z dětí, které na hřišti 
ještě nedávno trávilo volné chvíle.

Nyní se prý ale raději prostoru s pískovištěm a herními prvky vyhýbají. „Ti lidé tam bývají hlavně po šestnácté hodině. Popíjejí u večerky, takže se tam maminky s dětmi bojí chodit. Navíc sprostě mluví," připomněl muž, který si nepřál být jmenován.

Podle mělnického starosty Ctirada Mikeše jsou problémy s bezdomovci na denním pořádku. „Ve Sportovní jsou provozovny, které fungují do večera. Něco tam vyžebrají, někdo jim možná koupí pivo. Okamžitě tuto situaci budeme společně s městskou policií řešit," slíbil starosta města.

Mělnickým strážníkům si kvůli narušování veřejného pořádku ve Sportovní stěžovali už i zástupci bytových družstev. Potvrdil to ředitel mělnické městské policie Ladislav Hošmánek, který se ovšem domnívá, že nejde až tak o bezdomovce.

„Lidé bez domova se scházejí spíš u nákupních center, i když je pravda, že i ve Sportovní se občas nějaký vyskytne," konstatoval ředitel a dodal, že sídlištěm strážníci často preventivně procházejí. „Nemůžeme postihovat pána, který si na lavičce vypije pivo a zase odejde domů. Stalo se ovšem, že přímo na hřišti mladší generace kouřila a popíjela alkohol. Strážníci je vykázali," poznamenal Ladislav Hošmánek s tím, že se na kontrolu okolí hřiště více zaměří.