Vítěze Jaroslava Koubu z vojkovické části Dědibaby, který se ze středečního slavnostního vyhlášení výsledků soutěže v klubu na hřišti ve Velkém Borku vracel se sudem piva Rohozec, provázela dcera Jaroslava Koubková. Ta skončila na desátém místě.

„Sem tam sice opisovala, ale jinak tipovala po svém," říká Jaroslav Kouba, který začal Tip ligu hrát před pěti lety, kdy mu kamarád ze zálezlického hřiště o soutěži vyprávěl. A záhy se zapojila i jeho dcera a syn, který v letošním jarním kole skončil zhruba šedesátý.

Jaroslav Kouba kdysi hrával fotbal za rodné Vojkovice. „Když se tam rozpadlo béčko, za které jsem kopal, hrál jsem v blízkých Zálezlicích," vypráví o časech, kdy byl na hřišti většinou v záloze, má ale zkušenosti i z útoku nebo z brány.

S fotbalem už se sice rozloučil, rád ale navštěvuje utkání okresního přeboru. „Chodím, když se hraje u nás ve Vojkovicích nebo do Zálezlic, ty teď ale skončily v pralese," říká zámečník, která do práce v Kralupech nad Vltavou jezdí za hezkého počasí na kole. Za půl hodiny prý bývá v cíli, který má od domu asi jedenáct kilometrů. Na kole jezdívá i na ryby nebo za vnučkou do Mělníka.

Vyhraný soudek piva prý vypije s kamarády na zálezlickém hřišti na grilování o prvním prázdninovém víkendu. Na další cenu, kterou byla knížka Dukla mezi mrakodrapy, se těší. „Dukle fandím odmala, tuhle knížku jsem ale ještě nečetl," vysvětluje.

Také Jaroslava Koubová ochutná pivo Rohozec, ve fotbalové tipovací soutěži totiž vyhrála dárkový set od pivovaru a k tomu poukázku na puttig golf do úžického rezortu Zelené údolí.

„Naše rodina je fotbalová, děda, táta, brácha… Taky si ráda kopnu do míče," vypráví Jaroslava Koubová, která měla před pár lety i nabídku hrát ženský fotbal. „Místo na fotbalovém hřišti jsem teď ale pořád na dětských hřištích," směje se maminka holčičky, které budou o prázdninách čtyři roky.