Fotografka Jitka Sobková uplatnila svoji vizi fotit zvířátka z útulku s lidmi, kteří mají s péčí o ně mnoho společného. „V kalendáři nejsou modelky, ale lidé, kteří se v útulku o zvířátka starají. Téma kalendáře jsou bojovníci ve smyslu ochranářském, ne ve smyslu boje. Práce bylo dost, ale mě to hodně těšilo, i když před koncem to byly celkem nervy,“ sděluje Jitka Sobková.

Fotilo se v dobových kostýmech a velký díl práce odvedla vizážistka, která fotomodely stylově líčila a česala, aby celek ladil s daným tématem. Alice Levínská podotýká: „Ke každému líčení je zapotřebí přistupovat individuálně, jinak vypadá speciální líčení pro kalendář, jinak běžné líčení. Když je líčení dobré, ušetří to práci při úpravě fotek“.

Předsedkyně spolku Jaroslava Tichá sděluje: „Nápad s kalendářem není nový, poprvé se fotilo v roce 2014. Kalendář vychází každý rok“. Kalendáře budou v prodeji na tradiční předvánoční akci, která se uskuteční 15. prosince od 14 hodin.

„Jsou to vlastně Vánoce pro zvířátka,“ říká Jaroslava Tichá. „Bude vánoční stromeček, pod který mohou návštěvníci nosit dárky pro zvířátka, bude občerstvení a opékání buřtů. Součástí akce je prohlídka útulku“.

Z mělnického útulku má svého mazlíčka Topinku herečka Simona Stašová, které byl vybrán pejsek přímo na míru. A když se do telefonu Simona ptala, jak štěňátko vypadá, sdělila jí Jaroslava Tichá: „No jako vy, je vám podobná“.

Obálka kalendáře je symbolická – zvířecí tlapička s mandalou.

Městský úřad Neratovice.
Roman Kroužecký je novým starostou Neratovic
Spolana Neratovice.
Do Spolany dorazil nadměrný náklad dvou plynových kotlů


Marta Dušková