Město investuje do chodníků

Kostelec – Dokončení volnočasového centra v domě čp. 316, chodník a přechod pro chodce v Brandýské ulici, dostavba silnice V Polích, výstavbu sběrného dvorai investice do mateřské školy. To všechno se letos ve městě chystá v rámci plánu investic. V následujících třech letech pak dojde například k rozšíření kapacity základní školy, rekonstrukci veřejného osvětlení nebo chodníků a kanalizace v některých částech města.

Morana shoří na hranici

Mšeno – Děti ze Mšena a okolních obcí se dvě hodiny po poledni o první dubnové neděli sejdou před mšenským kostelem svatého Martina. Se členy Okrašlovacího spolku pro Mšeno a okolí totiž za zpěvu písniček vyrazí na průvod městem, přivítají jaro a rozloučí se se zimou. Na tradičním Vítání jara nebude chybět ani spálení Morany, symbolu zimy.

Čtěte také: Mělník čeká další dopravní kolaps

Muž vypil dvě lahve rumu

Mělník – Lidé, kteří navštívili toaletu v obchodním centru v Klášterní ulici, byli nepříjemně překvapení, na zemi se tam totiž povaloval opilý muž. Personál obchodu proto přivolal strážníky, kteří od prodavačky zjistili, že si opilec v obchodě koupil dvě lahve rumu, které během půlhodiny vypil. Vzhledem k tomu, že strážníci měli u muže podezření na otravu alkoholem, pro jistotu na místo zavolali záchranáře.

Rodiče musí děti přihlásit

Nelahozeves – Slavnostní vítání nových občánků obce se sice na zámku koná až v sobotu 3. června, rodiče, kteří mají zájem o účast, se však musí nahlásit nejpozději do konce dubna na místní matrice. S sebou musí přinést rodný list dítěte a vyplněnou přihlášku k vítání, kterou seženou buď přímo na úřadě nebo si ji mohou stáhnout z webu obce. Všechny přihlášené děti musí mít trvalé bydliště v Nelahozevsi.

Zastupitelé hlasují o ceně

Neratovice – Poslední březnovou středu se v sále Společenského domu sejdou na pravidelném zasedání místní zastupitelé. Na programu setkání, které začíná v 16 hodin, je například hlasování o několika změnách rozpočtu pro letošní rok nebo o vydání změny územního plánu. Mluvit se bude také o žádosti občanů města o projednání zamítnutí revokace usnesení, které umožnilo změnu územního plánu a s ní související výstavbu obchodního centra na kraji Neratovic. Zastupitelé budou řešit i náhradu škody za úraz, který se stal na jednom z městských chodníkůa návrhy na udělení Ceny města.

Čtěte také: Zimní pneumatiky v létě? Hazard

Královská anketa vrcholí

Mělník – Už pouze do konce března mohou zájemci hlasovat pro Královnu věnných měst, mezi která patří i Mělník. Letos mohou fanouškové vybírat ze tří desítek dívek a dam, které se nechaly vyfotografovat na veletrhu Infotour a cykloturistika v Hradci Králové. A nyní má každá z nich šanci získat královský titul. Snímky adeptek a anketa jsou k nalezení na webu www.vennamesta.cz.

Šetření pomůže s novým plánem

Kralupy – V dubnu se mohou místní občané zapojit do dotazníkového šetření v rámci tvorby nového strategického plánu města. „Názory lidí, kteří tu žijí, nás zajímají. Cílem je oslovit co největší počet obyvatel města," vysvětlila vedoucí projektového týmu Marcela Horčičková a doplnila, že šetření bude probíhat elektronicky na webu Kralup i písemně, kdy bude dotazník součástí dubnového zpravodaje. Formuláře budou k dispozici také na několika sběrných místech, například na městském úřadě, v muzeu, knihovně nebo na recepci stadionu. Vyhodnocení šetření bude následovat v květnu.

Čtěte také: Zájem o seniorské bydlení je obrovský, kapacity nestačí