Nelahozeves zahajuje sezonu

Zámek Nelahozeves zahajuje už dnes letní sezonu. Prohlídky s průvodci v dobových kostýmech začínají už v 9 hodin ráno. Na arkádách zámku jsou připravené kreativní dílny a divadlo pro děti. Na nádvoří pak čeká na všechny zájemce hra s názvem Výprava za ztraceným sluncem.

Tanečníci vystoupí s tangem

Kralupy – Průřez vývojem tanečního i koncertního tanga představí v kulturním domě Vltava v úterý od 19 hodin. Hudebně taneční vystoupení Historia del Tango doprovodí kvintet Escual, který je jedinečným seskupením profesionálních instrumentalistů. Tento mladý soubor debutoval už na mezinárodních festivalech.

Čtěte také: Mělník čeká další dopravní kolaps

Lektorka nabídne besedu o zdraví

Mělník – Masarykův kulturní dům nabídne v pondělí 3. dubna od 18 hodin osvětovou besedu o zdraví a přirozeném biorytmu člověka. Přednášku povede Monika Roubková.

Kino promítá komedii i akci

Kralupy – Milovníci filmů mají o víkendu šest možností, na co zajít do místního kina. Dnes odpoledne ve 14.30 hodin tam budou nejspíš zamířit hlavně děti, na programu je totiž animovaný snímek Balerína. Od 17 hodin se promítá nová česká romantická komedie Všechno nebo nic a ve 20 hodin přijde na řadu americký sci-fi thriller Život režiséra Daniela Espinosa, který vypráví příběh posádky mezinárodní vesmírné stanice, jež zkoumá život ve vesmíru. Zítra v půl třetí odpoledne si přijdou na své fanoušci netopýřího muže, promítat se bude LEGO Batman film. V 17 hodin kino zaplní řev obří gorily, na programu je americký akční film Kong: Ostrov lebek a ve 20 hodin se návštěvníci kina přenesou v čase zpátky do minulosti a díky česko-slovenskému dramatu Masaryk si připomenou životní příběh ministra zahraničí Jana Masaryka v podání Karla Rodena.

Zájemcům ukáží Jordánsko

Neratovice – Dvojice cestovatelů Petr Kvarda a Pavel Chlum zavede návštěvníky místní knihovny v pondělí v 18 hodin do Jordánska, království skalních chrámů a Mrtvého moře. Rezervace míst je možná na čísle 315 682 307.

Vstupné za koncert se vrací

Mělník – Koncert Věry Špinarové, který se měl v Masarykově kulturním domě konat ve středu 5. dubna, se vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu známé české zpěvačky ruší. Lidé, kteří si už zakoupili vstupenky, je mohou samozřejmě vrátit. Přijímat je budou na recepci kulturního domu od pondělí každý všední den mezi třináctou a osmnáctou hodinou. Posledním dnem, kdy bude možné za zakoupené vstupenky získat zpět peníze, bude pátek 21. dubna.

Čtěte také: Zimní pneumatiky v létě? Hazard