Roudnické muzeum chystá komentovanou prohlídku  

Roudnice n. L. - Příští středu se od 17 hodin v Podřipském muzeu v Roudnici nad Labem uskuteční komentovaná prohlídka výstavy Fragmenty z dějin Roudnice. Lidé, kteří se podrobněji zajímají o historii města pod Řípem, se dozvědí širší souvislosti o vystavených předmětech, dokumentech či fotografiích. Také budou moci nahlédnout do městských kronik nebo pamětních knih z minulého století.

Na záběrech z fotopasti se objevila 4 nová vlčata.
Fotopasti zachytily na Kokořínsku nová vlčata

Prázdninová výstava Martiny Pokorné v archivní galerii  

Mělník - Ve Státním okresním archivu Mělník se koná výstava členky Sdružení výtvarníků ČR Martiny Pokorné. Ta se zabývá oděvní a textilní tvorbou, ve které uplatňuje přímo malbu na látku či tisk z kolorované perokresby, které jsou návrhem pro tisk již hotových oděvů či látek k dalšímu zpracování. Věnuje se ale i linorytu a dalším technikám. Výstava potrvá do 21. srpna.

Cyklisté vyrazí ze Štětí na oblíbený závod Tour de Texas  

Štětí - Devátý ročník vyjížďky na kolech po Štětsku Tour de Texas se koná už v sobotu 12. srpna od 14 hodin. Start je z Nového náměstí ve Štětí. Pro závodníky jsou připravené tři různě dlouhé trati podle obtížnosti. Nejkratší měří 15 kilometrů, nejdelší 50 kilometrů. Startovné se neplatí. 

Ilustrační foto
Pšovku a Mlazice ochrání před vodou zvýšení hráze