Happening nabízí koncerty

Mělník - Do celostátního happeningu základních uměleckých škol ve veřejných prostorech se v úterý 30. května zapojí i mělnická škola. Mezi devátou a dvaadvacátou hodinou nabídne návštěvníkům Masarykova kulturního domu řadu koncertů, tanečních vystoupení a výstavu výtvarných prací. V případě hezkého počasí se část programu odehraje venku.

Boxeři chystají dětský den

Mělník – Dětský den chystají mělničtí boxeři v hotelu Olympionik na sobotu 3. června od 10 hodin. Prvních sto maminek navíc dostane květinu zdarma. Děti mohou soutěžit o ceny a vyzkoušet si práci hasičů. Pro zájemce bude na místě malování na obličej nebo skákací hrad a spoustu dalších atrakcí. Od 17 hodin se potom bude v zahradním altánu zpívat s kytarou.

Lázně budou žít festivalem

Mšeno - Letos se chystá už třináctý ročník festivalu Plovárna, který začne v sobotu 24. června od 14 hodin a bude pokračovat až do dvou hodin do rána následujícího dne. V městských lázních návštěvníci uslyší muziku tří žánrů, folku, country a bluegrassu.

Socha Josefa Švejka se sochařem Albertem Kraličkem.
Před kralupskou radnicí sedí bronzový Švejk

Těhotné cvičí pro zdraví

Mělník – Místní rodinné centrum Chloumek pořádá každé úterý od 17,45 hodin cvičení pro těhulky. Cvičení pomůže nejen zdraví těhotným, ale i miminku. Hodiny tělocviku jsou vhodné i pro maminky po porodu.

Pochod začne u nádraží

Mělník – Odbor místního klubu českých turistů pořádá v sobotu 24. června dálkový pochod Mělnický hrozen. Letošní 34. ročník startuje na mělnickém vlakovém nádraží od 6,30 do 10 hodin. Cílem je Blatecká hospoda asi 200 metrů od nádraží. Odměnou pro každého turistu bude diplom a kovový odznak. Na účastníky čeká šest druhů tratí od délky 10 kilometrů do 50 kilometrů přes Kokořínsko. Pro milovníky jízdních kol jsou připraveny i dvě cyklotrasy. Pochod je zařazen do seriálu Turistická 200.

Závod na běžkách startuje

Mělník - Čtyřiadvacátý ročník sportovní akce Mělnická Jizerská 50 startuje v sobotu 17. června od 17 hodin na kočičích hlavách na náměstí Míru. Recesistický závod na běžkách vznikal před lety postupně a náhodou. Pro stovku startujících slibují organizátoři závodu jako obvykle nějaké překvapení.

Ilustrační foto.
Kralupská Štefánikova ulice bude zavřená

Beseda podpoří dobrou věc

Kralupy - Benefiční cestovatelská beseda Jižní Korea Filipíny Japonsko se koná v pondělí 5. června od 18 hodin v prostorách městské knihovny v Jodlově ulici. Beseda je jednou ze série benefičních přednášek o Jižní Koreji, které jsou organizovány Peterem Chalupianským a Kontem Bariéry. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na pokrytí nákladů za speciální asistenci a intenzivní rehabilitace pro patnáctiletou Zdendu.

K létu patří blues

Neratovice - Festival letní pohody na břehu Labe Terasa Blues se otevře v sobotu 17. června ve 14 hodin v místní restauraci. Bude to už třetí ročník tohoto festivalu. Blues zazní v podání hudební skupiny Luboše Andršta Bluesband, The Primitives Group a mnoha dalších.

Paměť je nutné trénovat

Mělník – Místní kulturní centrum připravilo pro zájemce na středu 7. června od 9,30 do 11,30 hodin lekci Trénování paměti. Jedná se o otevřené kurzy pro širokou veřejnost všech věkových kategorií, která zvýší nejen efektivitu mozku, ale i sebevědomí. Lektorkou je certifikovaná trenérka paměti Adriana Rohde Kabele a na akci jsou připraveny Minimental testy k určení pravděpodobnosti onemocnění mozku.

Ilustrační fotografie.
Rodiče, kteří nezapsali děti do školek, mají ještě šanci