Během jednání na městském úřadě tak návštěvníci mohou vyplnit formulář a vhodit do sběrného boxu u hlavního vchodu. Na e-mailovou adresu jim pak bude zaslán krátký dotazník. Každý odbor je možné hodnotit pouze jednou měsíčně.

Pochod podpoří útulek

Malý Újezd - Tlapkou vpřed aneb druhý charitativní pochod pro mělnický útulek se koná v sobotu 13. května. Start je hodinu po poledni u hasičárny v Malém Újezdu. Pokud nemají zájemci vlastní zvíře, mohou se v mělnickém útulku dohodnout na telefonním čísle 773 998 913 a vyvenčit některého z opuštěných psů. Startovné bylo stanoveno na stokorunu, pokud se bude platit předem, na startu to pak bude za sto padesát korun. Výtěžek putuje ke zvířatům v útulku.

Ilustrační foto
Zvěř hyne pod koly aut mezi lesy a poli i na dálnicích

Workshop naučí psát blog

Praha - Dva zajímavé workshopy připravil časopis Glanc. První je zaměřen na zájemce o psaní, druhý o fotografování. Workshop Jak psát blog se uskuteční 13. a 14. května v budově Aviatica v pražských Jinonicích. Zájemci prožijí dva dny se známou spisovatelkou a scénáristkou Irenou Obremannovou, která přítomné naučí základům správného psaní blogu. Účastníci rozvinou svoji slovní zásobu, fantazii a kreativitu. Druhý workshop Jak vyfotit dokonalou fotku se uskuteční 17. června v ateliéru v pražských Vršovicích. Účastníci kurzu budou zkoumat se zkušeným lektorem taje fotografie, naučí se pracovat se světlem, kompozicí, porozumí cloně, času, citlivosti i měření expozice. Vše si každý vyzkouší v ateliéru, kde vznikají fotografie pro časopisy vydavatelství Vltava-Labe-Media. Rezervovat si místo lze na www.iglanc.cz.

Hostem Tandemu je zubař

Mělnicko - Každý pátek po jedenácté hodině začíná ve vysílání Českého rozhlasu Region na frekvenci 100,7 FM talk show Tandem Jana Rosáka. Dnešním hostem bude prezident České stomatologické komory a moderátor Roman Šmucler. Bude vyprávět, jaké jsou nejnovější zubařské trendy nebo jaké to bylo po letech se vrátit k televiznímu moderování v soutěži Nejchytřejší Čech.

Mělnický útulek pro opuštěná zvířata pořádal pro žáky prvních tříd místních základních škol Den Země.
OBRAZEM: Den Země v útulku