Po dnešku všechny připomínky veřejnosti a institucí vyhodnotí pořizovatel plánu společně s určeným zastupitelem. Další verzi upraveného územního plánu pak čeká opět veřejné projednání.

Vyhlídku zaplní skluzavka

Mělník – Celonafukovací skluzavka dlouhá padesát metrů čeká na všechny milovníky adrenalinu na Vrázově vyhlídce v ulici K Mostu v sobotu 24. června od 10 do 22 hodin. K poslechu bude hrát DJ Ondrash. Část výtěžku ze vstupného na skluzavce zvané slide, která je nejdelší v Česku, bude věnován na charitativní účely.

Unikátním soubojem Battlemania mezi svalnatými soutěžícími viděli návštěvníci v areálu centra prevence kriminality v mělnické ulici Karolíny Světlé.
OBRAZEM: Svalovci bojovali v Battlemanii

Nejmenší střílí z luku

Mělník – Střelnice FOX Mělník pořádá v neděli 25. června od 13 hodin Dětský den. Stejně jako v minulých letech si děti mohou vyzkoušet střelbu ze vzduchovek a lukostřelbu. Čeká na ně i skákací hrad a paintball. Připraveny jsou dětské soutěže, které pořádají místní strážníci a lesníci. Nebude chybět ani naučná stezka s vědomostní soutěží.

Děti budou soutěžit o titul

Zálezlice – První ročník akce pro všechny milovníky zeleniny startuje v neděli 25. června od 10 hodin. Den farmářské zeleniny, jak byl festival pojmenován se uskuteční v areálu mochovské společnosti. Pro návštěvníky jsou připraveny ochutnávky zeleninových výrobků, ale mohou vidět i přesný postup, jak se má zelenina sklízet strojově i ručně. Soutěže s názvem Kedlubnožrout se mohou zúčastnit všechny děti.

Hasičská technika bude ještě sloužit

Říčany – Velkým dnem se stane poslední červnová středa pro zástupce 46 dobrovolných hasičských jednotek z celého Středočeského kraje. Sjedou se do Říčan, aby převzali vybavení, které u profesionálních hasičů dosloužilo. Veškeré nářadí je plně funkční; prošlo opravami a revizními kontrolami, připomněl Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů. Hodnota darované techniky je osm milionů korun.

Šílení lyžaři prosvištěli náměstím po čtyřiadvacáté
OBRAZEM: Šílení lyžaři prosvištěli náměstím po čtyřiadvacáté