Čtyřiadvacetiletý řidič jel samojízdným pracovním strojem a hlídka u něj navíc zjistila, že muž má vysloven platný zákaz řízení. Dechová zkouška byla sice negativní, ale test na drogy byl pozitivní. Lékařskému vyšetření se odmítl podrobit. Ještě téhož dne policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za řízení pod vlivem návykové látky ho potrestá v přestupkovém řízení příslušný správní orgán.

Lokalita Na Výsluní v Bělé pod Bezdězem. Na snímcích ulice, ve které se střílelo a dvojice domů na konci (v bílém k vraždě došlo, šedý obývá útočník).
Rozhádaní sousedé často volají městskou policii

O plánu besedují veřejně

Veltrusy – Obecní úřad zve v pondělí 26. června od 18 hodin do hasičského domu na veřejnou besedu k územnímu plánu. Návrh bude veřejně představen a zájemci se mohou zúčastnit diskuse s vedením města a se zpracovateli územního plánu.

Plavci jsou v bazénu ráno

Kralupy – Plavci z Kralup mohou začít svůj den v bazénu. Provozovatelé letního koupaliště rozšířili otvírací dobu areálu o ranní provoz a zájemci si tak bazén mohou vychutnat i v časných hodinách. Ranní kondiční plavání bylo pro veřejnost otevřeno třetí červnové pondělí a po celý tento týden si ho návštěvníci mohou užít zdarma. Bazén se ráno otvírá po šesté hodině a blok trvá do osmé hodiny.

Újezdem bude znít střelba

Velký Újezd – Sbor dobrovolných hasičů Velký Újezd pořádá v sobotu 1. července od devíti hodin na střelnici třetí ročník Újezdecké Cross-Country. Prezentace soutěžních družstev v kategorii mužů i žen je od devíti hodin. Pravidla soutěže budou upřesněna hodinu poté. Předběžné potvrzení účasti je možné zasílat do pátku 23. června.

Ilustrační foto
Je tu nejdelší den v roce. Astronomické léto přinese tropické teploty