Na zámek přijedou hrnčíři

Nelahozeves – Hrnčířské a řemeslné trhy začínají už tuto sobotu od 9 hodin na místním zámku. Kromě bohatého kulturního programu jsou pro návštěvníky připraveny tradiční prohlídky zámku s průvodci v historických kostýmech. V zahradách zámku budou připraveny dobové hry a lety dravců. V předzámčí představí kování koníků a na nádvoří vystoupí kejklíř Pupa a folklórní soubor Špalíček. V zámeckém sklepení je potom pro zájemce velká keramická dílna.

Čtenářům patří soboty

Dolní Zimoř – Obecní knihovna, která sídlí v prostorách radnice, bude do konce letních prázdnin otevřena ještě čtyřikrát, pokaždé v sobotu mezi desátou a jedenáctou hodinou. Čtenáři tam mohou zavítat 20. května, dále pak 24. června, 15. července a 26. srpna.

Ilustrační foto
KRIMI MIX: Muž masturboval v parku

Zahradnictví jde do kina

Neratovice – Místní kino uvede v pondělí od 19 hodin první film unikátní trilogie Zahradnictví režiséra Jana Hřebejka a scénáristy Petra Jarchovského. Další promítání poté následuje ve středu 3. května ve stejný čas.

Strážníci ocení cyklisty

Neratovice – Strážníci v rámci prevence kriminality pořádají od začátku května do 10. června osmý ročník soutěže o cyklistické potřeby. Ta je určena především dětem, ale i mládeži do osmnácti let. Podmínkou je dodržování zákona. Mladý cyklista je totiž povinen za jízdy používat přilbu a proto do slosování o poukázky v celkové hodnotě 13 tisíc korun budou zařazeni jen ti, kteří při kontrole toto splní. Po dobu soutěže budou strážníci zastavovat cyklisty, ale také je možné, že cyklista se sám strážníkovi přihlásí a ten s ním vyplní dotazník, který, pokud bude mít přilbu, bude zařazen do slosování.

Ilustrační foto.
Žlutou nádobu na plasty dostane každá domácnost

Lektorka naučí vařit pro děti

Mělník – Seminář o stravování malých dětí pořádají v Rodinném centru Chloumek v pondělí 15. května od 10 hodin. Přednášet o stravování kojenců a batolat od šesti měsíců věku bude Barbora Charvátová, autorka blogu Máma v kuchyni. Na kurz je nutné se předem přihlásit na e-mailu rcchloumek@gmail.com nebo na webové stránce www.mamavkuchyni.cz. Celý seminář bude trvat asi dvě hodiny.

Mezi nálezy je i plyšák

Mělník – Ztráty a nálezy na místní radnici evidují letos už 31 nalezených předmětů. Největší kuriozitou je plně vybavený dětský kočárek, plyšový medvěd nebo plynová pistole. V loňském roce bylo nálezů téměř devadesát. Všechny musí být uschovány na městském úřadě po dobu tří let a pokud se o ně nepřihlásí majitel, připadnou do vlastnictví buď obci nebo samotnému nálezci věci.

Doktorka poradí s hubnutím

Mělnicko – Každý čtvrtek po jedenácté hodině nabízí Český rozhlas Region rady všem, kteří chtějí žít zdravě. V dnešním vydání pořadu Hubněte zdravě se doktorka Kateřina Cajthamlová spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem zaměří na to, jestli jako hubnoucí metoda funguje zahřívání. Hojně ji využívají například fitness studia. Posluchači se dozví, jestli jsou účinné zahřívací nápoje a zda je vůbec zapocení kvůli teplu zdravé. Hubněte zdravě už dnes dopoledne na frekvenci 100,7 FM.

Hrou proti AIDS celý tento týden bojují děti z místních škol v domě dětí a mládeže.
Děti se učily, jak žijí lidé nakažení virem HIV