Obyvatelé Chorušic zasadí nové stromy  

Chorušice – Nové ovocné stromy budou vysázeny u místní komunikace ve Velkém Újezdě a Chorušicích. Obec se totiž zapojila do projektu Podzimní výsadba stromů 2017 Nadace Partnerství, která za tímto účelem uvolnila více než 300 tisíc korun do všech krajů v republice. Podle starosty Martina Bauera jsou v současné době podle silnice přestárlé ovocné stromy, které správa a údržba silnic pouze kácí, ale nenahrazuje novými. Díky zapojení místní mateřské školy, okrašlovacího spolku, sdružení dobrovolných hasičů a dalších bude u silnice stát 43 nových ovocných stromů.

Toalety otvírají i o víkendu  

Mělník – Veřejné toalety na zdejším autobusovém nádraží mají nové otevřeno v sobotu i v neděli. Od letošního července jejich provoz převzaly technické služby města. Pro větší komfort cestujících je aktuální provozní doba od pondělí do neděle od 6 do 18 hodin. Na nádraží se navíc pohybují i pracovníci bezpečnostní agentury a podařilo se zrekonstruovat bistro v hale nádražní budovy. 

Málem tragicky skončilo víkendové koupání na kralupském koupališti pro rodinu čtyřletého chlapce. Díky včasnému zásahu dětí z menšího bazénu a zdejšího plavčíka naštěstí vše skončilo více než dobře.
Drama na koupališti mělo šťastný konec

Škola chystá pamětní desku  

Tišice – Pamětní desku pokrokového pedagoga Františka Bakuleho bude mít už od nového školního roku místní základní škola. Slavnostní odhalení se plánuje na první školní den. Farntišek Bakule na zdejší škole působil jen jeden rok na začátku minulého století. Jeho hlavní ideou bylo, že škola má připravovat děti na praktický, občanský život a to po všech stránkách. Založil zde svůj první dětský pěvecký sbor, každý večer předčítal v hospodě chudým horníků noviny s komentářem událostí ve světě, pořádal pro obyvatele přednášky, včetně přednášek o sexuální výchově.

Školka ještě přijímá děti  

Všestudy – Do zdejší mateřské školy je ještě stále možné přihlásit děti. Školka prodloužila možnost zápisu na následující školní rok. V případě zájmu je tak možné dohodnout individuální termín zápisu s paní ředitelkou na telefonním čísle 727 908 387.

Ilustrační foto
Z parku zmizí fontána